Potvrđena presuda sedmorici žandarma zbog prebijanja Andreja Vučića i Predraga Malog

Proglašeni su krivim prošle godine i osuđeni na uslovne kazne od po osam meseci, s rokom provere od tri godine

  • 5

Apelacioni sud u Beogradu je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu u slučaju sedmorice žandarma niškog odreda, osuđenih zbog toga što su, kako je utvrđeno, pretukli braću Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu vojnih policajaca, tokom Parade ponosa 2014. godine.

Oni su 17. aprila prošle godine, u ponovljenom postupku, proglašeni krivim i osuđeni na uslovne kazne od po osam meseci, s rokom provere od tri godine.

Apelacioni sud je kao neosnovane ocenio navode iz žalbe odbrane da su okrivljene prvo napala i vređala četiri civila, koji nisu postupili po upozorenjima policijskih službenika.

Odbačeni su i navodi žalbe branilaca da vojni policajci, koji su bili sa Andrejem Vučićem i Predragom Malim, nisu bili na dužnosti i navedeno je da je nesumnjivo utvrđeno da su "određeni na zadatak".

Osuđeni su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević.

(Telegraf.rs/ Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahaha

    21. januar 2020 | 10:41

    Sramota,osudise ljude zato sto radili svoj posao.

  • Srbijanka

    21. januar 2020 | 10:20

    Ne vidim ni jedan razlog zasto su ovi ljudi osudjeni posto su radili ono zasto su bili zaduzeni i ako vazi za sve gradjane da na tom mestu nema prolaza onda bi trebalo to isto da vazi i za doticne koji su tajodje gradjani ove Drzave ciji se zakoni moraju postovati ! Dali je ovo samo jos jedan u nizu od dokaza da zakon nije isti za sve gradjane Srbije.

  • Ccc

    21. januar 2020 | 10:19

    Bruka.Naredba da nema prolaza i onda dodju bas batice sa obezbedjenjem da prolaze bas tuda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA