≫ 

Brat devojčice koja je prijavila seksualno uznemiravanje pušten iz pritvora. Otac i dalje u zatvoru

Devojčica (12) iz okoline Šapca, optužila je brata i oca da su je primoravali da se skida, pipkali je i prstima dodirivali po intimnim delovima tela

  • 3

M. U. (23), rođeni brat dvanaestogodišnje devojčice iz okoline Šapca, kojeg je u novembru prijavila policiji zbog navodnog seksualnog zlostavlanja, pušten je iz pritvora posle dva meseca.

Više tužilaštvo je sprovodilo istragu protiv M. U. zbog sumnje da je počinio dva krivična dela - obljubu u sticaju sa produženim krivičnim delom rodoskvrnuće i nedozvoljene polne radnje.

Telegraf.rs saznaje da u istrazi nije dokazano da je on izvršio obljubu nad mlađom sestrom, koje je teže krivično delo, pa je posle žalbe advokata na rešenje o pritvoru Viši sud odlučio da ga pusti na slobodu.

Devojčicin otac M. I. (53), koji je osumnjičen za krivično delo obljube nad detetom iz člana 18o. Krivičnog zakonika i produženo krivično delo rodoskvrnuće iz člana 197. u pritvoru je otkako je uhapšen 15. novembra prošle godine. Njemu je pritvor produžen do sredine februara.

Devojčica je, podsetimo, prvo u školi koju je pohađala prijavila da su se stariji brat i otac nedolično ponašali prema njoj. Navodno su je primoravali da se skida, pipkali je i prstima dodirivali po intimnim delovima tela. Školski tim za sprečavanje nasilja je podneo prijavu Centru za socijalni rad, a devojčica i jedna starija sestra su oca i brata prijavile policiji.

- I otac i sin su u istrazi negirali da su bilo šta neprimereno uradili. To su potvrdili i svedoci iz ove mnogočlane porodice u kojoj ima desetoro dece. Branili su oca i brata, a sestru krivili da je navodno izmislila priču sa uverenjem da će tako uspeti da se otarasi porodice i ode iz kuće. Isto je tvrdila i majka i supruga osumnjičenih - saznaje Telegraf.rs.

Branili joj da se druži

Devojčica se, naime, osim što je oca i brata optužila za seksualno uznemiravanje, žalila kako ne živi kao druga deca. Roditelji su je primoravali da ide da radi za dnevnicu, pa je letos u selu brala kupine i duvan, a ni dinar od zarađenog novca nije smela da zadrži za sebe već je sve morala da daje ocu. Navodno su joj branili da se druži sa vršnjacima i da izlazi, a kod nje druga deca nisu smela da dolaze jer je otac često pijan pa su se plašila njegove reakcije. Ljutila se na roditelje što joj nisu kupovali novu garderobu, dok su mlađem bratu i sestri ispunjavali želje.

Posle hapšenja oca i brata ona je privremeno bila smeštena u hraniteljsku porodicu u jednom selu, a posle toga je trajno premeštena u drugu hraniteljsku porodicu u Šapcu.

- Uskoro treba da slavi 13. rođendan i navodno je poželela da joj majka, braća i sestre dođu u posetu. Međutim, majka je negativno odgovorila socijalnim radnicima koji su posredovali između devojčice i porodice. Ona bez advokata neće ništa da preduzima, čak ni da ode u Centar - saznaje Telegraf.rs.

Devojčica je, na kraju, ostala sama i već treći mesec nije videla majku, braću i sestre. Sa ocem i starijim bratom, koje je optužila, ona bi u nastavku istrage trebalo da se vidi na suočenju u sudu. Svo troje bi trebalo da budu upućeni u Beograd na psihološko veštačenje.

Verovatno će posle veštačenja biti jasnije li je devojčica izmislila priču i da li protiv oca i brata ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice i sudski proces.

Video: Decu u 90 odsto slučajeva seksualno zlostavljaju bliske osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Logika

    23. januar 2020 | 16:53

    I, šta će i kako to dete dalje. Bože, čuvaj ga.

  • Srboljub

    23. januar 2020 | 21:30

    Sve je tačno šta je rekla ali jadna duša nema snage da se izbori sa njima. Ona živi u paklu a ima još takve dece. Nismo ni svesni koliko. Ko da joj pomogne? Naša vlast? Naš zakon? Nema ništa od toga. Samo na onom svetu može da se spase. Duša mala. Ni bog ne može da je spase jer je u rukama demona.

  • Miha

    23. januar 2020 | 18:51

    Ovo dete je monstrum, ona zna kako ce proci u zivotu takvim ponasanjem (lazima) !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA