≫ 

Okončano veštačenje snimaka masakra u Jabukovcu: Maja B. nije bila sučesnik u četvorostrukom ubistvu

- Razgovori između Maje B. i Pernića su, uglavnom, vođeni na vlaškom jeziku. Zato smo, najpre, sve morali da prevedemo, preslušamo. Tada je ustanovljeno, a to je dokazano i u direktnom sučeljavanju njih dvoje - kaže izvor

  • 4
Davor Pernić Foto: Facebook

Maja B. (25), iz negotinskog sela Dupljane, koju je Davor Pernić (35), iz Jabukovca, u dopunjenoj izjavi označio kao saučesnika u ubistvu Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu u mestu Velja Vratna 7. avgusta prošle godine - nije učestvovala u tom masakru.

Ovo je potvrđeno nakon preslušavanja snimaka razgovora koji su vođeni između Maje B. i Pernića i njihovog direktnog sučeljavanja pred istražnim organima - saznaju "Novosti".

žrtva jabukovac Foto: Privatna arhiva

Nakon što je Služba za specijalne istražne metode MUP Srbije okončala veštačenje mobilnih telefona Pernića i Maje B. materijal, koji je je bio smešten na četiri diska, na kome su se, uz razgovore između njih dvoje, nalazile i njihove prepiske, fotografije i poruke sa društevnih mreža, definitivno je ustanovljeno da tu nema nikakvih dokaza koji bi Maju B. doveli u vezu sa masakrom na salašu u mestu Velja Vratna.

- Razgovori između Maje B. i Pernića su, uglavnom, vođeni na vlaškom jeziku. Zato smo, najpre, sve morali da prevedemo, preslušamo i sačinimo transkripte. Tada je ustanovljeno, a to je dokazano i u direktnom sučeljavanju između Maje B. i Pernića da tu nema dokaza koji ovu ženu povezuju sa surovim masakrom - navodi za "Novosti" izvor iz istrage.

U međuvremenu, Maja B. je puštena da se brani sa slobode, dok je Pernić vraćen u Okružni zatvor u Negotinu.

Jabukovac Printskrin: Youtube

Analiza opuška

- Osumnjičeni nas je odveo do mesta zločina i pokazao nam opušak od cigarete. On tvrdi da je reč o ostatku cigarete koju je, navodno, Maja B. zapalila nakon zločina i drži se priče da je ona pucala i ubila dve žene tokom masakra na imanju Kazimirovića, tako da sada čekamo DNK analizu tog opuška - navodi izvor.

Video: Ovo je arsenal uhapšenog u Jabukovcu zbog četvorostrukog ubistva:

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor

    24. januar 2020 | 09:19

    A sta ako je on taj opusak odneo dan, dva , tri nakon ubistva i ostavio na to mesto posto znamo da nije uhapsen duze vreme posle ubistva ?

  • Snooker

    24. januar 2020 | 15:39

    A do juce ste je pljuvali kao da je ona ubica 😂

  • Srboljub

    24. januar 2020 | 22:25

    Ma ko zna koji razlog ima ovaj. Hoće da joj napakosti namerno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA