≫ 

Uhapšen mladić koji je pucao u centru Jagodine iz pištolja "plašljivca"

Osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati

  • 7
Pucanje iz pištolja iz kola automobila kroz prozor Foto: Shutterstock

Policijska uprava u Jagodini saopštila je večeras da je uhapšen I. P. (26) iz tog grada zbog pucanja iz vozila u pokretu iz pištolja "plašljivca".

Niko nije povređen.

I. P. je uhapšen "zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", stoji u saopštenju Policijske uprave.

On se tereti da je u četvrtak uveče, oko 19 sati u Jagodini, iz vozila u pokretu, ispalio više hitaca iz tzv. pištolja plašljivca".

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, dodaje se u saopštenju.

Pucao u centru Jagodine

U glavnoj jagodinskoj ulici od ugostiteljskog objekta "Izgubljeno jagnje" do Čočetove pa kasnije ka Ćupriji, maloletna lica uznemirila su u četvrtak uveče građane Jagodine, pucnjavom iz pištolja - plašljivca.

- Bili su kolima ispred mene, a ja u kolima sa porodicom i detetom. Video sam kako vozač pruža ruku kroz prozor i pištoljem puca u vis. Prizor me je prenerazio. U tom trenutku pomislio sam samo kako da sačuvamo glave. Sve se dešavalo u Čočetovoj ulici, kasnije sam čuo da su pucali kroz ceo grad - priča jedan od očevidaca.

On dalje objašnjava da su maloletnici skrenuli kod menjačnice na početku Čočetove ulice, ali da ih je ubrzo policija zaustavila kako bi proverila šta se desilo i šta su videli.

- Šokiran sam. Dete mi je doživelo stres, ne možemo da ga smirimo. Nečuveno je šta se dešava. Ni na kraj pameti mi u tom trenutku nije bio pištolj plašljivac već to da se radi o pravom pištolju. U Čočetovoj je bilo ljudi, verujem da su svi u šoku - priča on.

- Kada maloletnici pucaju iz plašljivca, šta će biti kada postanu punoletni? Iz kakvog će pištolja tada pucati. Sve ovo što se dešava nije dobro i nisam optimista - kaže jedan od građana Jagodine.

Lica koja su pucala iz vozila u pokretu, kako prenose mediji, bila su u vidno alkoholisanom stanju.

Video: Deca uz pomoć pištolja opljačkala druga

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA