Bivšem profesoru iz Ovče smanjena kazna za polno uznemiravanje devojčice (15)

Ovom odlukom, Sarafinu Manasiću smanjena je kazna za 4 meseca

  • 8
Devojčica, zlostavljanje, plače, romkinja Foto: Profimedia/Alamy

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 14 meseci zatvora profesora u penziji Sarafina Manasića (73) iz Ovče jer je maja 2018. godine polno uznemiravao devojčicu staru 15 godina.

Ovom odlukom Manasiću je smanjena kazna za 4 meseca, pošto je prvostepenom presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu bio osuđen na godinu i po dana zatvora.

U presudi se navodi da je ovaj profesor u penziji osuđen jer je "20. maja 2018. godine u Beogradu polno uznemiravao maloletnicu Z. Đ. fizičkim ponašanjem koje predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života i koje izaziva strah".

Apelacioni sud je imao u vidu da Manasić nije ranije osuđivan ali i otežavajuću okolnost da je profesor u penziji koji je predavao velikom broju mlađih generacija, kao i da je između njega i devojčice postoji razlika od preko 50 godina, i da su njegovi postupci ostavili izvesne posledice na devojčicu.

- Međutim, dajući adekvatan značaj navedenim okolnostima Apelacioni sud je usvajanjem žalbe branioca okrivljenog, a imajući u vidu njegovu starosnu dob, te njegovo zdravstveno stanje, prvostepenu presudu preinačio i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca nalazeći da je adekvatna i da će se njom ostvariti svrha kažnjavanja - navodi se u obrazloženju odluke.

Video: Policija uhapsila čoveka osumnjičenog za silovanje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvija

    25. januar 2020 | 17:06

    Jos i profesor ,znaci celog zivota i svog rada je uznemiravao decuP...m ti se na diplomu ,profesore

  • Sanja

    25. januar 2020 | 16:54

    Skandalozno. Treba nekoga da siluje ili ubije pa da sud shvati da se ovakvi bolesnici ne menjaju.

  • Silvija

    25. januar 2020 | 16:48

    Njegovu starosnu dob kaze sud,pa sudije isto to rade,moze mu biti unuka,dali je mojoj cerki tako uradio nebi on suda ni vidio ,matori gad,sramoti familiju,Ako hoce s..s neka plati zenama koje to rado rade a ne unistavati neciju buducnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA