≫ 

Uhapšen Marko, osumnjičen da je u crkvenoj porti u Vraniću ubio čoveka: Pobegao pred suđenje

Saša Joksić je ubijen samo zato što je Marku i njegovom drugu Ivanu rekao da ne uriniraju u porti hrama

  • 12

Policija je uhapsila u okolini Aranđelovca Marka Petkovića  (24), koji se sumnjiči da je 2015. godine u Vraniću u crkvenoj porti ubio Sašu Joksića (39), a koji se nije pojavljivao na suđenjima. 

- Osumnjičeni M. P. je zbog ovog krivičnog dela uhapšen odmah nakon ubistva, ali se nakon izlaska iz pritvora nije pojavljivao na suđenju. Zbog toga je za njim bila raspisana međunarodna poternica - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prilikom hapšenja kod Marka Petkovića je pronađen pištolj i falsifikovana bugarska lična karta.

Osumnjičeni će biti priveden nadležnim organima.

Pored Petkovića, za ovo ubistvo se sumnjiči i Ivan Asodi (20). Oni su se u policiji  branili rečima da su ga slučajno u toku rvanja u porti crkve usmrtili, iako je on imao čak tri ubodne rane.

Podsetimo, Petković i Asodi, koji su bliski prijatelji, u policiji su pre tri godine negirali nameru da ubiju oca dvoje maloletne dece. Odmah nakon ubistva Joksića i ranjavanja njegovog prijatelja Dragana Jovanovića (22), osumnjičeni su istrčali iz porte Crkve Svetog proroka Ilije u Vraniću i pobegli automobilom.

Marko Petković i Ivan Asodi

Marko Petković (19) i Ivan Asodi Foto: Facebook

Očevici ubistva kažu da su mladići izvadili noževe i pre nego što je rvanje počelo. A motiv ubistva Saše Joksića nije mogao biti banalniji. A time i strašniji.

Naime, ovaj meštanin Vranića, čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini crkve, doviknuo je Petkoviću i Asodiju da ne uriniraju u porti hrama. Joksić je prizor ugledao kad se sa prijateljima uputio u kafić "Palma" u centru mesta, gde je trebalo da nastave slavlje.

Ubice, koje su čitave noći pile u šatoru kraj crkve, isprovocirala je ova primedba. Oni su potom krvnički nasrnuli na Joksića i Jovanovića, a epilog tuče bila je Joksićeva smrt.

VIDEO: Snimak sa lica mesta: Pripadnik Žandarmerije bombom razneo sebe i ženu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. januar 2020 | 18:08

    Ako je nekog ubio kako je mogao uopste i da izadje iz pritvora

  • Dime

    25. januar 2020 | 18:23

    Uskoro će neko urinirati po njima.

  • Boža zemunac

    25. januar 2020 | 21:41

    Ubio pa ga pustili iz pritvora. To može samo kod nas u Srbiji. Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA