≫ 

Trenutak hapšenja osumnjičenog za ubistvo Saše Joksića u Vraniću: U sudoperi pronađen pištolj

Takođe, kako je saopštila policija, prilikom hapšenja, kod njega je pronađena falsifikovana bugarska lična karta

  • 1

Marka Petkovića (24), koji se sumnjiči da je 2015. godine u Vraniću u crkvenoj porti ubio Sašu Joksića (39), uhapšen je u okolini Aranđelovca. Pripadnici UKP-a ušli su u kuću u kojoj se nalazio osumnjičeni koji se nije pojavljivao na suđenjima.

Na snimku se vidi kako Petković leži na podu nakon hapšenja, a policijaci su pronašli pištolj u sudoperi.

Takođe, kako je saopštila policija, prilikom hapšenja, kod njega je pronađena falsifikovana bugarska lična karta.

- Osumnjičeni M. P. je zbog ovog krivičnog dela uhapšen odmah nakon ubistva, ali se nakon izlaska iz pritvora nije pojavljivao na suđenju. Zbog toga je za njim bila raspisana međunarodna poternica - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Motiv ubistva strašan

Podsetimo, za ovo ubistvo su osumnjičeni uhapšeni Petković Ivan Asodi (20), koji su bliski prijatelji. Oni su u policiji pre tri godine negirali nameru da ubiju oca dvoje maloletne dece. Odmah nakon ubistva Joksića i ranjavanja njegovog prijatelja Dragana Jovanovića (22), osumnjičeni su istrčali iz porte Crkve Svetog proroka Ilije u Vraniću i pobegli automobilom.

Očevici ubistva kažu da su mladići izvadili noževe i pre nego što je rvanje počelo. A motiv ubistva Saše Joksića nije mogao biti banalniji. A time i strašniji.

Naime, ovaj meštanin Vranića, čija se kuća nalazi u neposrednoj blizini crkve, doviknuo je Petkoviću i Asodiju da ne uriniraju u porti hrama. Joksić je prizor ugledao kad se sa prijateljima uputio u kafić "Palma" u centru mesta, gde je trebalo da nastave slavlje.

Ubice, koje su čitave noći pile u šatoru kraj crkve, isprovocirala je ova primedba. Oni su potom krvnički nasrnuli na Joksića i Jovanovića, a epilog tuče bila je Joksićeva smrt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA