≫ 

Alibeg namamljen preko poznanika: Pozvao ga da pređe ulicu, a onda je u njega ispaljena kiša metaka

Maskirani napadač mu je prišao i ispalio u njega nekoliko hitaca iz pištolja sa prigušivačem

  • 7
Nenad Alajbegović Foto: Telegraf, MUP

Nenad Alajbegović zvani Alibeg (39) bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", ranjen je 25. januara u sačekuši u Ulici narodnih heroja u Novom Beogradu. U trenutku napada Alibeg je bio sa prijateljem, tada mu je prišao maskirani napadač i ispalio u njega nekoliko hitaca iz pištolja sa prigušivačem.

Prema nezvaničnim informacijama, Alibeg je preksinoć stajao na ulici i pričao sa prijateljem Aleksandrom H. (26). U jednom trenutku, preko puta ulice pojavio se Alajbegovićev poznanik i pozvao ga da dođe. Čim je Alibeg krenuo ka njemu, odjeknuli su hici.

- Napadač se krio iza automobila kada je zapucao. Ispalio je nekoliko hitaca, a jedan od njih je pogodio Alibega u grudi. Napadač i Alibegov poznanik, koji ga je namamio da mu priđe odmah su pobegli, a njegov prijatelj odneo ga je u auto i odvezao u Urgentni centar - priča izvor iz istrage za Informer.

Alajbegović je u bolnicu stigao u teškom stanju, sa povredama opasnim po život. Odmah je operisan a kako Telegraf.rs saznaje, lekari mu se bore za život.

Izvor iz istrage dodaje da je Alajbegović bio svestan kratko vreme po prijemu u bolnicu, ali nije hteo da otkrije ko ga je ranio. I njegov prijatelj Aleksandra je izjavio da ne zna koje pucao. Kazao je da napadača nije vide i da ne poznaje mladića koji je pozvao Alibega da mu priđe.

Nenad Alajbegović Foto: MUP

Inače, Alibeg je ranije bio vođa "Zabranjenih", ali u poslednje vreme nije aktivan na južnoj tribini, tako da najverovatnije nije napadnut zbog navijačkih sukoba.

- Sumnja se da se Alibeg zamerio nekome u ratu za prevlast na tržištu droge. Ovde najverovatnije nije reč o opomeni i napadač je nameravao da ga likvidira, a ne da ga rani. Nekome se opasno zamerio, čim je taj angažovao profesionalnog ubicu - naveo je izvor za Informer.

Kako piše Alo, ovaj napad na Alajbegovića bio je kazna zbog "upada na tuđu teritoriju" prodaje droge. Ovaj list piše da je Nenad odskora počeo da prodaje narkotike sa novim ljudima na teritoriji koja nije bila njegova.

Da podsetimo, Alibeg je već dva puta bio meta napada - jednom 2019. godine, drugi put 2010. Nepoznati napadač pucao je na njega u junu 2019. godine, takođe na Novom Beogradu. Nenad tada nije želeo da sarađuje sa policijom, pa motiv napada na njega nije bio poznat. On je kratko rekao da ne zna ko bi ga i zašto napao, jer se, navodno, "nikom nije zamerio".

U julu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Video: Policija traga za ovim mladićima nakon ubistva Srbina u Bratislavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ♦️⭐⭐

    27. januar 2020 | 08:45

    Alibegovic ,odakle je ovaj stigao ,sigurno nije iz Beograda.

  • 100e/noć

    27. januar 2020 | 14:21

    Sa Fontane je,moj školski.a odakle si ti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA