≫ 

Ranjeni Alibeg sumnjao da ga prate: Pre nekoliko meseci instalirao nadzorne kamere na svojoj zgradi

- Unajmio je i platio firmu koja je to odradila. I ranije su ga napadali i pretili mu. Nije bilo svejedno, ali je nastavio da radi po starom - priča sagovornik iz istrage

  • 6
Nenad Alajbegović Foto: Nikola Tomić, Pixabay, Telegraf, MUP

Nenad Alajbegović Alibeg (38), bivši vođa navijača Partizana, upucan je 25. januara na Novom Beogradu, nedaleko od zgrade u kojoj živi. Lekari se trenutno bore za njegov život, a kako navode izvori iz istrage, on je sumnjao da je potencijalna meta.

U prilog tome govori događaj od pre nekoliko meseci.

- Prema izvorima bliskim ranjenom Alajbegoviću, on je pre nekoliko meseci odlučio da na zgradi u kojoj živi postavi nadzorne kamere, koje dotad nisu bile instalirane. Unajmio je i platio firmu koja je to odradila. I ranije su ga napadali i pretili mu. Nije bilo svejedno, ali je nastavio da radi po starom - priča sagovornik Srpskog telegrafa.

Nenad Alajbegović Ranjeni Nenad Alajbegović je navodno sumnjao da je meta; Foto: MUP

Policija je, kako kaže izvor, ubrzo nakon napada prikupila video-snimke sa nadzornih kamera zgrade u kojoj živi bivši vođa navijača Partizana, ali i okolnih.

Na tribini se nisu posebno obradovali njegovom povratku?

Kako tvrdi izvor "Srpskog telegafa", bliskog navijačkoj grupi "Zabrnajeni", Alajbegović je poslednji puta na tribini viđen pre godinu dana.

- Tada se pojavio nakon duže pauze. Međutim, interesantno je da nije naišao na dobrodošlicu kakvu je očekivao. Odtad se, navodno, nije pojavljivao - rekao je izvor.

Poznanik bio mamac 

U trenutku napada Alibeg je bio sa prijateljem, tada mu je prišao maskirani napadač i ispalio u njega nekoliko hitaca iz pištolja sa prigušivačem.

Pistolj pucnjava pucaj Na mesto pucnjave namamio ga je poznanik; Foto: Pixabay

Prema nezvaničnim informacijama, Alibeg je preksinoć stajao na ulici i pričao sa prijateljem Aleksandrom H. (26). U jednom trenutku, preko puta ulice pojavio se Alajbegovićev poznanik i pozvao ga da dođe. Čim je Alibeg krenuo ka njemu, odjeknuli su hici.

- Napadač se krio iza automobila kada je zapucao. Ispalio je nekoliko hitaca, a jedan od njih je pogodio Alibega u grudi. Napadač i Alibegov poznanik, koji ga je namamio da mu priđe odmah su pobegli, a njegov prijatelj odneo ga je u auto i odvezao u Urgentni centar - priča izvor iz istrage za Informer.

Da podsetimo, ovo je treći napada koji je Nenad Alajbegović dosad preživeo. Jednom 2019. godine, drugi put 2010. Nepoznati napadač pucao je na njega u junu 2019. godine, takođe na Novom Beogradu. Nenad tada nije želeo da sarađuje sa policijom, pa motiv napada na njega nije bio poznat. On je kratko rekao da ne zna ko bi ga i zašto napao, jer se, navodno, "nikom nije zamerio".

U julu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Instalater

    28. januar 2020 | 07:33

    Ja nemam kamere niko me ne trazi,nisam ranjavan nikad..razlika je u profesiji

  • Johan

    28. januar 2020 | 10:05

    Nazalost svako uzima oruzje u ruke a nezna sa njim

  • Billy the Kid

    26. februar 2020 | 11:33

    Pozdrav za brata kolektivca od brata kolektivca iz Obrenovca.Drzi se buraz,ako Treba pomoc tu Sam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA