Nastavljeno suđenje Jutki: "Gurnuo mi je ruku pod suknju i rekao da će to biti naša mala tajna"

Krivičnu prijavu za uznemiravanje Snežana Bojić podigla je tek kada je Marija Lukić izašla u javnost sa porukam

  • 7

U Osnovnom sudu u Kruševcu danas je nastavljeno suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki zbog seksualnog uznemiravanja Marije Lukić. Na današnjem pretresu iskaze daju svedoci oštećene.

Svedok Snežana Bojić, koja je bila jedna od žena koje su prijavile Jeličića, ali tužilaštvo nije podnelo krivičnu pojavu jer nije bilo elemenata za to, ispričala je da je Jeličića upoznala neposredno pre nego što je počela da radi u biblioteci.

Bojićeva je ispričala i da je i nju svojevremeno Jutka seksualno uznemiravao. Kako je ispričala, bivši predsednik opštine Brus joj je gurnuo ruku pod suknju. Prema njenom svedočenju, nakon toga joj je rekao i da će to biti "njiihova mala tajna".

- Zaposlila sam se na osnovu poznanstva Jeličića i mog oca. Te 2017. godine me pozvao da dođem kod njega na razgovor. Pričali smo o poslu i rekao je da će me zaposliti. Kasnije su mi stizale poruke od njega, a jedne večeri je došao kod nas na večeru - rekla je Bojićeva.

Ona je rekla da je u jednom trenutku dobijala poruke od Jeličića u kojima je pisalo "Kiss" - poljubac. Rekla je da je to bilo neprimereno za čoveka njegovih godina.

Marija Lukić Marija Lukić je prva progovorila o celom slučaju/ Foto: Privatna arhiva

- Podigla sam krivičnu prijavu za uznemiravanje tek kada je Marija Lukić izašla u javnost sa porukama. Pre toga to nisam učinila jer nisam smela - kazala je Snežana.

U tom trenutku, advokati odbrane zatražili su da Borivoje Borović koji je ispitivao Snežanu Bojić povuče određena pitanja. Kada je sudija Aleksandar Kocić to odbio, zatraženo je njegovo izuzeće.

Između ostalog tvrde da Borović već dve godine "ceo slučaj politizuje" i da mu "sudija Kocić to omogućava".

Suđenje je u jednom momentu bilo prekinuto kako bi se sačekla odluka predsednika Osnovnog suda o predlogu za izuzeće sudije Aleksandra Kocića.

Među svedocima bi danas bi trebalo da budu saslušane Snežana Bojić, Bojana Miletić Marinković i Daniela Vukajlović.

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    29. januar 2020 | 17:14

    Ma fina zena 100%,koliko govore ove slike roman mozes napisati...

  • Армаггедон

    29. januar 2020 | 13:39

    Слика говори више од речи

  • Армаггедон

    29. januar 2020 | 14:14

    Његова наравно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA