Ko je uhapšeni Siniša, osumnjičeni za napad sekirom na mladića: Pre 3 godine je upucan sa tri metka

Ovaj put Gomirac je dospeo u žižu javnosti kao jedan od četvorice uhapšenih zbog brutalnog prebijanja i iživljavanja nad dvadesetsedmogodišnjim M. R. iz Novog Sada

  • 6

Zbog brutalnog napada na M. R. (27) u Novom Sadu, na koga je nekoliko mladića nasrnulo sekirom, policija je uhapsila četiri osobe, među kojima i Sinišu Gomirca koji je odranije poznat organima reda, ali i srpskoj javnosti.

Siniša Gomirac zvani Singer, bivši je fudbaler jednog novosadskog kluba, za koga se saznalo pre tri godine, ali ne po profesionalnim dostignućima, već zbog toga što se našao na nišanu, piše "Blic". U junu 2017. godine, u momentu kada je pokušao da uđe u taksi, njemu je prišao napadač i ispalio tri metka nanevši mu teške povrede, zbog kojih su se lekari borili da mu spase život. Tom prilikom Siniša je ranjen u levu stranu grudnog koša, potkolenicu i podlakticu.

Pucnjavi je prethodila svađa Gomirca sa trojicom mladića u jednom lokalu, tuča, a zatim i jurnjava kroz nekoliko gradskih ulica do taksi stajališta, gde ga je napadač sustigao i izvukao pištolj.

Nakon napada, Siniša nije želeo da sarađuje sa policijom i otkrije identitete muškaraca sa kojima se sukobio, a to nisu želeli da učine ni momci koji su se zatekli mestu pucnjave. Kako je "Blic" tada pisao, njih su napadači prvo jurili kroz Ulicu Ilije Ognjanovića, da bi jedan od njih na kraju zapucao na Gomirca.

O incidentu koji je prethodio pucnjavi nije poznato mnogo detalja, ali kako je "Blic" svojevremeno saznao od izvora dobro upućenog u slučaj, on se dogodio samo desetak minuta pre nego što su odjeknuli hici, a prema nezvaničnim saznanjima, u sukobu je učestvovalo više momaka i tom prilikom su letele stolice i flaše iz bašte kafane u Dunavskoj ulici i još jednog lokala.

Mladići su ih bacali jedni na druge, a jedan od njih završio je na podu kada je udaren flašom vina u glavu. Grupa momaka probala je da pobegne ka parku koji je u neposrednoj blizini, pa kroz Ulicu Ilije Ognjanovića pored hotela da bi pred sam ulazak u taksi vozilo u Gomirca bila ispaljena, prema nezvaničnim informacijama, četiri metka, od kojih su ga tri pogodila.

Jedan od taksista opisao je za "Blic" scenu ranjavanja rekavši da je napadač pucao u njega iz neposredne blizine, a da je ranjeni momak taksisti vikao: "Vozi, šta čekaš".

Siniša Gomirac Foto: Facebook/Синиша Гомирац

- Četvorica, petorica mladića su doletela iz pravca Ilije Ognjanovića. Dvojica su uletela kod kolege u taksi, a treći, poslednji, još je u trku vikao: "Vozi, šta čekaš, vozi". U tom trenutku jedan mladić se zaustavio i sa jednog metra ispalio tri metka u njega. Dok smo se snašli, on je već pobegao - kazao je jedan od taksista koji su prisustvovali pucnjavi u centru Novog Sada.

Istog trenutka prolaznici su pozvali policiju i Hitnu pomoć, a vrlo brzo je ulica bila ztvorena zbog uviđaja. Gomirac je prevezen u Klinički centar Novi Sad, pa je zbog komplikacija usled povrede grudnog koša, prevezen u Institut za pulmologiju u Sremskoj Kamenici.

Ipak, policija je i tada odranije znala za mladića koji je sada od mete zastrašujuće pucnjave, postao osumnjičeni za svirep napad i iživljavanje.

Ovaj put Gomirac je dospeo u žižu javnosti kao jedan od četvorice uhapšenih zbog brutalnog prebijanja i iživljavanja nad dvadesetsedmogodišnjim M. R. iz Novog Sada.

Podsetimo, napadači su 19. januara presreli M. R, pa ga nemilice udarili sekirom i naneli mu višestruke teške povrede. Nakon krvavog pira su pobegli, a ekipa Hitne pomoć ga je zatekla pretučenog na trotoaru. Mladić je prevezen u bolnicu, gde su lekari konstatovali da ima povrede kičme, butine, kuka i glave i zadržan je na lečenju. Napadači su sve do sada bili u bekstvu, kada ih je uhapsila policija u Loznici.

Policija je zbog napada u Loznici uhapsila Sinišu G. (25), Dimitrija P. (22), Uglješu U. (21) i Tomislava M. (21) iz Novog Sada i oni se sumnjiče da su pokušali da ubiju sugrađanina.

Motiv ovog pokušaja ubistva nije saopšten, ali su se navodno mladići, pre nego što su sekirom napali posvađali sa M. R., ali drugi detalji nisu poznati. Takođe, još nije obelodanjeno ko je od osumnjičene četvorke M. R. udarao sekirom, a ko je pomagao u bekstvu i kasnije u skrivanju.

Policija je saopštila da su osumnjičeni locirani u Loznici, gde su im stavljene i lisice na ruke, nakon čega su odvedeni u Novi Sad, a prilikom hapšenja kod osumnjičenog Uglješe U. policija je našla i manju količinu marihuane, zbog čega se on sumnjiči i za neovlašćeno posedovanje droge.

Osumnjičenoj četvorki iz Novog Sada određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    3. februar 2020 | 02:57

    Sve neki fini svet. More sve te dzabalebarose u rudnik na 20 godina.

  • Lord

    3. februar 2020 | 10:01

    Nakupilo se šljama u N. Sadu, sa svih strana, kakav je to bio lep i miran grad pre ovih ratova...

  • misa tumbas

    3. februar 2020 | 05:36

    ugasili su ga, sud ce biti rigorozan I dace im mesec dana zatvora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA