Saputnik čoveka koji je preminuo od smrzavanja: Puzao sam nekoliko sati po snegu tražeći pomoć

Slobodan Vučković vozio je tragično preminulog R. Č. kod lekara, kada ih je sneg zavejao

  • 2
mehanizacija, sneg, čišćenje

Foto: RINA

Muškarac R. Č. preminuo je od posledica smrzavanja u mestu Sušica kada se sa svojim prijateljem vraćao od lekara u sredu uveče, a njegov saputnik, Slobodan Vučković iz Gornjeg Gonja, saznao je u bolnici da je čovek preminuo.

- Vraćao sam se sa R. Č. Iz Novog Pazara gde smo juče zajedno otišli na njegov zakazani lekarski pregled. Sve smo završili i nešto posle 14 časova krenuli kući u Gornje Gonje kod Sjenice. Na početku Golijskog puta čekali smo gotovo tri sata da se pročisti zavejani put i da krenemo dalje - počinje priču Slobodan.

Potresen je zbog smrti svog saputnika, a on je i dalje smešten u bolnici u Sjenici.

Sjenica, Pešter, smetovi

Vozila kod Sjenice satima bila zavejana, Foto: Čitalac Telegrafa

- Nekoliko kilometara dalje kod mesta Sušica naišli smo na vozilo u kome su bili čovek žena i dete i koje je bilo već zavejano. Pokušao sam da im pomognem, ali nismo uspeli. Iza nas se već formirala kolona od oko 30 vozila. Vejavica je blokirala jedno po jedno vozilo, naduvavala smetove na vrata i prozore - priseća se čovek noćašnje drame dok se oporavlja.

Sitaucija se pogoršala sinoć oko 21.30 časova kada se Slobodan, na predlog svog saputnika odlučio na očajnički potez.

- Negde oko pola 10 na predlog R. Č. polako sam izašao kroz gepek, a on je ostao u kolima. Puzao sam nekoliko sati do prvih ekipa privatnika koji su pokušavali da očiste i probiju put. Oni su me prebacili do sela Štavlje oko 2 časa noćas, a potom me je Hitna pomoć prevezla do bolnice u Sjenici. Tu sam i saznao da je moj saputnik R. Č. preminuo - prepričava Slobodan traumu kroz koju je prošao.

Automobil Sjenica

Sneg je noćas zavejao automobile u SJenici i Novom Pazaru, Printskrin: Youtube

On je time i sam rizikovao svoj život.

- Vozač automobila Lada niva krenuo je po pomoć, naišao na putare i objasnio da je u autu ostao bolestan čovek, međutim, kada su stigli do njega, već je bilo kasno. Bio sam na licu mesta, sa putarima i vatrogascima, negde oko tri posle ponoći, ali sam mogao samo da konstatujem smrt. Čovek je preminuo od hipotermije - ispričao je lekar Doma zdravlja Sjenica Sanjin Mehmed Bašić za Tanjug.

Kako je navela doktorka Samina Bronja iz bolnice u Sjenici Vučkovićevo stanje je stabilno, ima promrzline na prstima i šakama. On je vidno uznemiren zbog svega što mu su noćas dogodilo.

O tome da li će danas biti otpušten iz bolnice ili ne odlučiće posle lekarskih i laboratorijskih analiza koje će obaviti u toku dana.

Video: Spasioci propadaju u smetove: Akcija spašavanja zavejanih na Pešteru

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KALIMERA

    6. februar 2020 | 14:33

    Ne treba nikome da se pravdas hrabri covece. Uradio si mnogo. Kamo srece da su samo tog jadnog coveka zadrzali u bolnici. Pri samoj pomisli gde treba da se vrati. U hidniku ako treba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA