≫ 

Svađe, mnogo evra i zaključana vrata spolja: Čudne okolnosti požara u kojem je stradala baka

Uzrok požara još nije poznat, a stan je zapečaćen

  • 3
Pozar, Milana Rakica Foto: A. Nalbantjan

U požaru koji je u petak ujutru u 4.40 izbio u jednom stanu u zgradi u Ulici Živana Saramandića 2, na beogradskoj Čukarici, nastradala je Desanka M. (87), koja je živela sama na prvom spratu.

Bila je nepokretna, jer je nedavno povredila nogu. Vatrogasci su brzo stigli i lokalizovali požar, ali je ekipa Hitne pomoći mogla samo da konstatuje smrt. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje od dima, što će se precizno utvrditi obdukcijom.

Vatra koja je buknula u petak rano ujutru nije se proširila izvan Desankinog stana samo zato što su, sticajem okolnosti, komšije koje žive na spratu iznad nje bile budne. Osetile su miris paljevine i pozvale vatrogasce, koji su morali da razvale vrata.

- Bilo je toliko dima u stanu da su se vatrogasci teško orijentisali. Našli su je na podu, zgrčenu pored fotelje, i odmah izneli - priča jedan stanar.

Uzrok požara još nije poznat.

- Strašno je što je žena tragično nastradala. Sreća je što su komšije bile budne, inače je cela zgrada mogla da izgori - kažu potreseni stanari.

"Novosti" nezvanično saznaju da je u stanu nađena velika količina novca u evrima. Komšije pričaju da Desanka nije volela ni sa kim iz zgrade da komunicira, a ako bi se nekome obratila, to je bilo u svadljivom tonu. Nikada nisu videli da je bilo ko dolazio kod nje u posetu. Pre nekoliko dana se pojavilo dvoje ljudi koji su tvrdili da su njeni rođaci i rekli su da je ona u bolinci jer je povredila nogu.

Noć pre tragičnog događaja, jedan stanar video je da su Desanku M. iz bolnice dovezli u kolicima. U njenoj pratnji je bila mlađa žena, koja se i u petak oko devet sati pojavila u zgradi, objašnjavajući da je unuka (po Desankinom bratu).

Kako se nezvanično saznaje, ona je policiji rekla da je Desanka insistirala, na svoju odgovornost, da izađe iz bolnice, iako je povreda zahtevala da ostane duže. Unuka je rekla i da ju je ona zaključala i odnela ključ sa sobom, a jutros je došla da joj donese burek za doručak i saznala za tragediju. Navela je i da joj je baka u bolnici rekla: "Vodite me kući, znam kako ću sebi da presudim."

Nezvanično se saznaje da je tužilac obavešten o celom slučaju. Na vrata Desankinog stana je postavljeno upozorenje policije da je zapečaćen i da ne sme da se otvara bez njihovog odobrenja.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    7. februar 2020 | 23:26

    Jako me zanima kako znaju da su vrata spolja zakljucana? Kako se to vidi? Posto ako su zakljucana iznutra ne ostavljaju svi kljuc u bravi, npr ja to nikada ne radim pa ako im je to pokazatelj glup je xakljucak i ne mora biti tacan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA