≫ 

Policija otkrila šta je bilo sa tonama marihuane iz Jovanjice

Načelnik PU za grad Beograd Milan Stanić naveo je da je policija preduzela sve mere i radnje u skladu sa zakonom

  • 23

Plantaža marihuane otkrivena je na poljoprivrednom gazdinstvu "Jovanjica" krajem prošle godine, a od tada su se u javnost pojavljivale brojne spekulacije o tome kako je i gde ova opojna droga završila. Marihuana iz "Jovanjice" bila je tema rasprava na društvenim mrežama, a o tome je bilo reči i među srpskim političarima.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić, istakao je da su pripadnici policije koji su učestvovali u akciji zaplene narkotika na poljoprivrednom gazdinstvu u blizini Stare Pazove preduzeli sve mere i radnje u skladu sa zakonom, između ostalog i kada je reč o merenju prisustva količine THC-a u marihuani, kao i skladištenja zaplenjene droge.

- U celokupnoj zaplenjenoj količini narkotika utvrđeno je veće prisustvo THC-a od dozvoljenog, odnosno više od 0,3 procenta, o čemu je obavešteno i nadležno Tužilaštvo za organizovani kriminal. Veštačenje je izvršeno u skladu sa naredbom nadležnog suda, a na predlog tužilaštva - naveo je i Stanić.

Kako je naveo, posle sušenja zaplenjene marihuane ona je, na osnovu naredbe nadležnog suda, propisno upakovana i čuva se u posebno opremljenom skladištu u Policijskoj upravi za grad Beograd, kako je to predviđeno i zakonom.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu produžio je za do još dva meseca pritvor većinskom vlasniku kompanije "Jovanjica" Predragu Koluviji i ostalim osumnjičenim za uzgajanje marihuane na tom poljoprivrednom dobru.

Pritvor im je ponovo produžen zbog opasnosti da bi mogli da u kratkom roku ponove krivično delo.

Inače, protiv Koluvije i ostalih, koji su uhapšeni 14. novembra prošle godine, u toku je istraga Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su izvršili kao kriminalna grupa krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je tada po nalogu tužilaštva ušla na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i, kako je tada saopšteno, pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Video: Slobodan Milenković, načelnik Četvrtog odeljenja PU za Grad Beograd o slučaju Jovanjica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatan

    14. februar 2020 | 20:26

    A sta je preduzela policija iz St.Pazove dok im je ovo raslo pred nosom?

  • Branko

    14. februar 2020 | 17:00

    A zasto ne navedu lepo sta i kako?!Sta znaci to vise od 0,3 %?!Da su nasli meni bilo bi tacno u nanogram!

  • Gaga

    14. februar 2020 | 18:31

    Ako je po zakonu nelegalno onda se ne skladisti i ne cuva vec spaljuje!Inace ce zavrsiti na ulici..cim se zaboravi na ovaj slucaj..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA