≫ 

Snimljene dve osobe sa fantomkama, čuvar teško povređen: Vlasnik sumnja na motiv podmetanja požara

Vlasnik uništenog splava u Jasici, Zoran Cimerman navodi da ne zna šta bi osim "ljubomore" bio motiv podmetanja požara i dodaje da se nikome nije zamerio

  • 0
Izgoreli splav, Velika Morava Printskrin Youtube/Stanojlo Popovic

Muškarac R.P. (37) teško je povređen u požaru koji je noćas nešto pre tri sata izbio na splavu na Zapadnoj Moravi u Kruševcu.

Navodno, dve osobe sa fantomkama snimljene su sigurnosnim kamerama kako podmeću požar. Oni su, prema svedočenju vlasnika splava Zorana Cimerana, bacili četiri boce benzina na drvenu konstrukciju.

- Oni su prišli s druge strane i bacili su koktele. Sve se dogodilo u 3.03 ujutro. Čuvar je bio u drugom delu prostora i kada je prišao, zadobio je povrede ruku, nogu i lica. Nisam stigao do bolnice da ga vidim, samo sam čuo da je dosta povređen - kaže za "Novosti" Zoran Cimerman, vlasnik uništenog splava u Jasici.

Cimerman navodi da ne zna šta bi osim "ljubomore" bio motiv podmetanja požara i dodaje da se nikome nije zamerio. Veruje da će policija pronaći počinioce.

- Objekat jeste kompletno izgoreo, šteta jeste velika, negde sa inventarom iznosi oko 50.000-60.000 evra, ali će se sve to opet napraviti i izgraditi - iznosi sagovornik “Novosti” u čijem je vlasništvu kafana na reci od 2013. godine.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice uspeli su da spreče dalje širenje požara. U toku je uviđaj.

Ovo je čak peti požar koji je izbio na teritoriji Kruševca u zadnja 24 sata. Vatrogasno-spasilačke jedinice angažovane su na gašenju tri požara na otvorenom prostoru i jednom požara pomoćnom objektu (silos za skladištenje sitovine za proizvodnju peleta).

Prilikom tih intervencija angažovana je 15 vatrogasca-spasioca i 5 vatrogasnih vozila sa opremom.

U 12,17 časova u naseljenom mestu Jablanica, teritorija grada Kruševca, došlo je do požara kojom prilikom je zahvaćena sirovina za proizvodnju peleta (trina), skladištene u silosu. Intervenisali su pripadnici VSJ Kruševac, 9 vatrogasca-spasioca sa 2 vatrogasna vozila i opremom. Požar je likvidiran u 15,45 časova. Nije bilo povređenih lica.

Video: Stravičan požar u 45. bloku: Potpuno izgoreo splav na Savi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA