≫ 

Ovako su lopovi za 10 minuta odneli plen u Novom Sadu: Detalj na snimku dokazuje da su imali dojavu

Stanar zgrade otkrio detalje pljačke; građani se odazvali apelu za pomoć, počinioci identifikovani

  • 20

U ranim jutarnjim časovima u utorak provaljeno je u zgradu na Beogradskom keju u Novom Sadu. Ukradena su četiri bicikla vrednosti od oko 100.000 dinara, a kako Telegraf.rs nezvanično saznaje jedan od kradljivaca je uhapšen.

Kako su nam preneli stanari zgrade u kojoj se desila pljačka, veruje se da je "operisala" grupa od trojice mlađih muškaraca. Provala se desila oko 4 sata ujutro, a kradljivci su provalili u biciklanu u iznenađujuće krakom roku.

- Trebalo im je 30 sekundi od momenta otkako se siđe u podrum do biciklane. Što znači da imaju neku informaciju o tome šta se gde nalazi i nisu gubili vreme tražeći. Poznati su već od ranije policiji - rekao nam je jedan od stanara koji je želeo da ostane anoniman.

On je rekao i da su bicikli kradeni dva po dva.

U roku od 9, 10 minuta su ukrali dva bicikla, a nakon toga su se vratili još po dva. Moj bicikl je bio pored vrata, nezaključan, a nisu ga dirali. Tražili su mautin bajkove i skuplje bicikle, koji nisu bili zaključani. Bukvalno su ih tražili baterijskom lampom - kazao nam je dodajući da su odneti novi bicikli okvirne vrednosti od oko 100.000 dinara.

Rekao nam je i da je zgrada pokrivena kamerama, te da su snimci razmenjeni među stanarima, kako bi svi videli šta se desilo. Snimci su, kaže, pokazali i da pljačkaši nisu imali nikakav alat sa sobom i ocenio da su najverovatnije imali dojavu.

- Onda su mnogi prosledili snimke, pa su se javili ljudi iz celog grada da kažu: 'Da, znamo ga'. Dobili smo fotografije koje se poklapaju sa likovima sa snimaka - kazao je.

Zahvalan je i ljudima koji su pomogli da se identifikuju, kao i predstavnicima MUP-a koji su, kaže, odmah reagovali.

Video: Pratili su ih od banke do kuće, pa ih opljačkali u po bela dana

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    19. februar 2020 | 21:47

    Bice bolje kad deca shvate da nije sve u kradji bicikala vec da ima nesto i u kradji placeva nekretnina, firmi pod stecajem u brizi i nezi baba i deda koji su na samrti rusenju i izgradnje zgrada ali od te vrsta kriminala moze brze se strada

  • Rastko

    19. februar 2020 | 21:13

    Pa sta posteni gradjani na ulicu parkiraju kola vredna i po 200.000 e .

  • Rastko

    19. februar 2020 | 21:19

    Deca za sirok spektar kradja koja im se prakticno prezentuje i nudi nemaju nikakvu alternativu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA