≫ 

Pedofil iz Sopota seksualno napastvovao rođaku (7): Dobio 5 godina zatvora

Osnovni sud u Mladenovcu, izrekao je Z. N. (60) maksimalnu kaznu koju zakon predviđa za krivično delo nedozvoljene polne radnje

  • 25

Z. N. (60) iz Sopota osuđen je nepravosnažno na 5 godina zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji, a žrtva ovog seksualnog predatora u julu prošle godine bila je njegova rođaka koja je tada imala 7 godina, piše Blic.

Maksimalnu kaznu, koju predviđa zakon za to krivično delo, okrivljenom Nikoliću je izrekao Osnovni sud u Mladenovcu. Nikolić je uhapšen sredinom jula prošle godine nakon što ga je rođak, otac devojčice, prijavio u Sopotu, gde je živeo, seksualno napastvovao njegovu maloletnu ćerku.

Naime, Z. N. koji nije bio zaposlen, niti se ženio, živeo je u blizini devojčice i njene porodice, a pored toga što im je bio komšija, i rođak je oca maloletnice.

Z. N. je 15. jula prepodne, kada je devojčica ulazila u poljski klozet, ušao za njom. Kako je u istrazi utvrđeno, a kasnije prvostepenom presudom potvrdio i sud, okrivljeni Z. N. je devojčicu dodirivao po grudima i genitalijama. Uz to se i povremeno skidao pred devojčicom i nije joj dozvolio da pobegne, hvatavši je za ruke.

Seksualni manijak je devojčici pretio da će, ukoliko nešto kaže najbližima, ona otići u dom, a on će povrediti celu njenu porodicu. Uplašena devojčica u prvom momentu ćutala o seksualnom napastvovanju rođaka.

Kasnije tog dana, devojčica je ponovo otišla u poljski klozet. Z. N. je, po svemu sudeći, pratio ko ulazi u klozet i vrebao momenat da maloletnica bude sama. Čim je ušla i čučnula, Z. N. se pojavio i stao iza nje. Odmah je svukao sa sebe pantalone i donji veš i devojčici stavio ruke na rame. Na sreću devojčice, Nikolić je u tom momentu u dvorištu primetio oca maloletnice, pa se uplašio, istrčao iz lozeta, preskočio ogradu i pobegao.

Otac devojčice ubrzo je saznao kakvo je seksualno zlostavljanje pretrpela njegova ćerka pa je rođaka prijavio policiji. Odmah je lociran i uhapšen, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu određeno mu je zadržavanje.

Posle toga mu je na predlog tužilaštva određen pritvor i od tada je u Centralnom zatvoru. Pritvor mu je produžavan iz razloga što je na slobodi mogao da ponovi krivično delo za koje je osumnjičen, ali i mogućnosti da bi mogao da ugrozi bezbednost devojčice i njene porodice.

Ubrzo je protiv njega podignuta optužnica, a tužilac Osnovnog tužilaštva u Mladenovcu zahtevao je maksimalnu kaznu za nedozvoljene polne radnje nad detetom.

Video: Uhapšen Malčanski berberin stigao u policijsku stanicu u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apachy

    20. februar 2020 | 07:14

    Maksimalna kazna 5 godina!!!???

  • Boža zemunac

    20. februar 2020 | 08:07

    Pet godina. Pa ja bi ga javno obesio. A ovi ga još i nagradiše. Nije mi jasno zašto mu nije presudio otac od devojčice ?

  • Гаргамел

    20. februar 2020 | 07:59

    Требао га је отац девојчице обогаљити ( да буде непокретан) и убацити у рупу од тог истог пољског клозета.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA