≫ 

Bugari krenuli ka Francuskoj, kad su ih srpski carinici zaustavili, otkrili su im blago ispod nogu

Zaplenjeni su zlato i parfemi na Gradini, a putnici nisu prijavili šta sve imaju u kolima

  • 0
Zaplena, zaplenjeni parfemi i nakit Foto: Uprava Carina

Na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Bugarskoj carinici su sprečili krijumčarenje zlatnog nakita i parfema, saopštila je danas Uprava carina.

Neprijavljeno zlato pronađeno je juče prilikom detaljne kontrole na ulazu u zemlju automobila bugarskih registarskih oznaka. Njime je petoro bugarskih državljana putovalo ka Francuskoj.

Zaplena, zaplenjeni parfemi i nakit Foto: Uprava Carina

Pregledom automobila u torbici i neseseru jedne putnice pronađen je deo neprijavljenog zlatnog nakita, da bi potom i iza, kao i ispod vozačevog sedišta, bile pronađene kutija i torbica sa zlatom.

Vrednost preko 30 narukvica, ogrlica minđuša i prstenja, ukupne težine nešto više od 350 grama, procenjena je na preko 800.000 dinara.

U drugom slučaju koji se desio istog dana je prilikom kontrole kamiona pančevačke registracije, koji je iz Turske prevozio tekstilnu robu za uvoznika u Beogradu, pronađeno 40 ženskih i muških parfema poznatih robnih marki.

Zaplena, zaplenjeni parfemi i nakit Foto: Uprava Carina

Carinici su u bočnom sanduku za alat pronašli kutije i kese sa 40 krijumčarenih parfema.

Zaplena, zaplenjeni parfemi i nakit Foto: Uprava Carina

Osim zbog krijumčarenja, vozač će odgovarati i zbog povrede prava intelektualne svojine poznatih brendova "armani", "versaće", "pako raban", "karolina herera" i drugih, jer se pretpostavlja da je reč o kvalitetnim, ali ipak kopijama parfema ovih proizvođača.

Video: To nije blato, to je zlato: Lekovita voda koja nekome smeta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA