≫ 

Godinu dana od krvoprolića u AMSS: Od ubijenog Butulije čituljama se oprostile kolege i direktor

Mirka Butuliju je 22. februara 2019. u prostorijama AMSS u Ruzveltovoj ulici ubio generalni sekretar Mirko Đurđev, koji je nakon toga presudio i sebi

  • 4
Mirko Butulija

Foto: Promo, Večernje novosti

Sutra je tačno godinu dana kako je u ubijen predsednik Automoto saveza Srbije (AMSS) Mirko Butulija. Njegov život je u prostorijama saveza u Ruzveltovoj ulici skratio Predrag Đurđev, generalni sekretar AMSS-a, ispalivši mu nekoliko hitaca u glavu i grudi.

Đurđev je nakon toga izvršio samoubistvo.

Godinu dana posle tragične smrti, kolege iz AMSS-a i dalje žale za svojim predsednikom. To su pokazali čituljama koje su povodom godišnjice od smrti dali u novinama, a posebnom se oprostio i direktor AMSS-a Vučeta Mandić.

Čitulja, Mirko Butulija

Foto: Večernje novosti

- Mirko, ostaćeš da živiš u najlepšim sećanjima - napisaoi je Mandić.

Kolege iz AMSS su poručile da ga "s poštovanjem i ponosom čuvaju od zaborava", dok su kolege iz AMS osiguranja istakle da će uvek pamtiti njegova dela:

- Tvoja dela i vedar duh ostaće upamćeni zauvek!

Čitulja, Mirko Butulija

Foto: Večernje novosti

Butulija je. da podsetimo,  ubijen u svojoj kancelariji. Kao mogući razlog jezivog ubistva i samoubistva pominjale su se dve verzije.

Po jednoj, Đurđev je navodno od direktora zaduženog za izdavanje članskih karata AMSS-a, tražio da mu da 50 karata koje će podeliti prijateljima.

Predrag Djurdjev, Mirko Butulija

Predrag Đurđev (levo) i Predrag Butulija (desno) Foto: Promo

Kako mu je on rekao da ne može to da mu učini, Đurđev je odmah otišao kod Butulije u kancelariju sa istim zahtevom. Njemu je, navodno, i sam Butulija rekao da neće moći to da učini, a Đurđev je nakon kraće svađe izvadio pištolj i pucao mu u glavu.

Predsednik AMSS Mirko Butulija

Foto: Promo

Druga verzija jezivog ubistva i suamoubistva, jeste da je Bulutulija ubijen kada je pokušao da smiri starsti između Đurđeva i drugog zaposlenog.  

VIDEO: Telo pokojnog direktora AMSS-a ispraćeno put Hercegovine

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikodin

    21. februar 2020 | 09:14

    Nakon godinu dana se ne zna ko je toj budali dao dozvolu za nošenje oružja dok nama normalnima ovih dana oduzimaju trofejne pištolje nasleđene od deda i očeva.

  • Da

    21. februar 2020 | 09:17

    Ma kako da ne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA