≫ 

Saslušani osumnjičeni za smrt Stefana Filića, njegov otac poručio: "Loše smo, bolje da ih ne vidim"

Dva mladića saslušana su u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo

  • 10
Velika Plana club Klub Brodolom, Stefan Filić

Foto: Facebook/ Club Brodolom, Stefan Filić

Nikola B. (20) i njegov vršnjak Mitar P., osumnjičeni za prebijanje nasmrt Stefana Filića (18) iz Velike Plane 2. februara, danas su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje im na teret stavlja krivično delo teškog ubistva, potvrdio je za Blic Dragan Lopušina, viši javni tužilac u Smederevu.

Njih dvojica su posle hapšenja saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, ali su tada bili osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda. Međutim, posle smrti Stefana Filića sagledane su sve okolnosti događaja, pa je slučaj prešao u nadležnost Višeg tužilaštva u Smederevu, koje uhapšene tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora ili doživotna robija.

- Obdukcioni zapisnik još nije stigao u tužilaštvo, a predstoji i saslušanje svedoka - rekao je tužilac Lopušina.

Pored izjava tinejdžera koji su prisustvovali mučkom prebijanju nasmrt Stefana Filića, uslediće i veštačenja snimaka video-nadzora kluba "Brodolom". Taj video-zapis je policija oduzela i predala tužiocu.

Podsetimo, Stefan je preminuo 3. februara u beogradskom Urgentnom centru, dan nakon što su ga u centru Velike Plane, kako se sumnja, pretukli Nikola B. i Mitar P.

Stefan je u subotu uveče sa mlađim bratom i drugom bio u klubu "Brodolom". Kasnije te noći, tinejdžeri su izašli i otišli po hranu. Vratili su se ispred kluba i čekali taksi da ih odveze kući u Staro Selo. Nikola B. i Mitar P. sa društvom su izašli iz kluba i bez ikakvog razloga počeli da maltretiraju Stefanovog mlađeg brata. Kao i svaki normalan stariji brat, pokušao je rečima da umiri nasilnike, ali tada su počeli da ga udaraju i šutiraju. Pao je, a jedan od siledžija, Nikola B. koji je godinama trenirao fudbal, šutnuo ga je u glavu. Huligani su pobegli, ali su ubrzo uhapšeni.

Osumnjičeni i ranije bio problematičan

 

O osumnjičenom Nikoli B. meštani Velike Plane nisu imali gotovo nijednu lepu reč. Poznat je po problematičnom i nasilničkom ponašanju.

Naime, on je u drugoj godini srednje škole nasrnuo na profesorku engleskog jezika i to bacivši klupu na nju.

Profesoru fizičkog vaspitanja polomio je nos tako što ga je udario loptom u glavu. Imao je jedinicu iz vladanja. Treću godinu je ponavljao, a srednju školu je završio tek nedavno, vanredno.

"Da se stane na put nasilnicima i siledžijama"

 

Stefanov otac Nenad Filić nije želeo da bude prisutan na saslušanju.

- Smatram da je to bolje za mene. Bolje da ih ne vidim... Bar još neko vreme - rekao je.

Nenad Filić

Nenad Filić, otac ubijenog mladića, Printskrin: Youtube/TvCentar

On je izrazio nadu da se stvari kao što je mučko prebijanje nasmrt njegovog starijeg sina neće ponoviti. Porodica želi da se njihova tragedija bude za nauk svima i da se stane na put nasilnicima i siledžijama.

- Loše smo... Ali, eto, uz pomoć svakodnevnih obaveza uspevamo da preguramo dane - naveo je otac i dodao da bi prvog dana drugog polugodišta časovi u školi koju je njegov sin pohađao trebalo da budu posvećeni njemu.

Video: Preminuo mladić povređen u u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA