≫ 

Penzioner iz Zaječara pozajmljivao novac uz kamatu: Nađena sveska koja bi mogla da dovede do ubice

Slobodan Zdravković (76) ubijen je u svojoj kući u Zaječaru, a pretpostavlja se da je poznavao počinioca

  • 25
otmica ruke, vezan, pise sveska

Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Slobodan Zdravković (76), čije je beživotno telo pronađeno u jednoj od njegovih kuća u Zaječaru, pozajmljivao je novac, uz kamatu, koja je varirala od slučaja do slučaja, zbog čega se sumnja da, pored koristoljublja, i to može biti uzrok njegovog svirepog ubistva, nezvanično saznaju Novosti.

Zdravković je vodio usamljenički život, stalno je držao ulaznu kapiju svog domaćinstva zaključanu, i u svoj dom je puštao samo određene ljude. Pominje se, čak, i da je imao svesku, ručno ispisanu, u kojoj je beležio koliko je i kome novca, i uz koliku kamatu pozajmljivao.

Upravo je ta sveska jedan od tragova za koji istražni organi smatraju da može da ih odvede do ubice. I dalje se sumnja da je zločin počinio jedan izvršilac koji je, najverovatnije, pod okriljem mraka, preskočio ulaznu ogradu i upao u Zdravkovićev dom.

Starac, koji je deviznu penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu, gde se sklapaju delovi za "mercedese", pored pozamašne penzije imao je i nekoliko kuća na svom imanju u Pop Lukinoj ulici, kao i veliku vikendicu na Grliškoj reci, nedaleko od Zaječara.

Još nije poznato da li je ubica uspeo da pronađe novac, ali se pretpostavlja da je Zdravković poznavao zločinca. Kako se nezvanično saznaje, starac je svirepo ubijen sa više udaraca metalnim predmetom po celom telu. Ruke su mu bile vezane na leđima, a preko usana mu je bio zalepljen selotejp.

Policija intenzivno traga za počiniocima ovog zločina. Na licu mesta obavljen je uviđaj, a naložena je i obdukcija, koju bi uskoro trebalo da okončaju stručnjaci niškog Zavoda za sudsku medicinu.

Podsetimo, unakaženo Zdravkovićevo telo pronašla je gerontodomaćica, kojoj je od prizora koji je zatekla na licu mesta pozlilo.

Žrtva je živela sama i često je, putem radija, davala oglase da traži ženu. Susedi kažu da su čuli da je obavljena deteljna premetačina svih prostorija u domu nesrećnog čoveka, a pominje se da su istražni organi, tragajući za ubicom, pored forenzičke obrade mesta zločina, pregledali i snimke bezbednosnih kamera u gradu.

Slavoljub je iz dva braka imao četvoro dece.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nažalost

    22. februar 2020 | 07:42

    Stomak se nahrani ali oči nikad.

  • Bojan

    22. februar 2020 | 07:21

    Malo mu sto je radio preko citav zivot i u tim godinama zelenasi sam sebi doveo neprilike mogo je lepo da zivi brz kamataranja!

  • I

    22. februar 2020 | 08:00

    Puste pare, nekoj vrsti nikad dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA