≫ 

Saslušani mladići osumnjičeni za ubistvo Stefana Filića: Jedan sve negira, drugi delimično priznao

Nikoli B. i Mitru P. preti kazna od najmanje 10 godina zatvora, čak i doživotna robija

  • 17
Stefan Filic , Velika Plana, ubijen

Foto: Facebook/Stefan Filić

Nikola B. (20) i njegov vršnjak Mitar P., koji se terete da su 2. februara nasmrt prebili Stefana Filića (18) iz Velike Plane, privedeni su u petak i saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Kako nezvanično saznaju Novosti, Nikola B. je, navodno, priznao da je tukao Filića, dok je Mitar P. negirao delo, tvrdeći da nije učestvovao u tuči i da je bio "samo" posmatrač.

Dragan Lopušina, viši javni tužilac u Smederevu je naveo da je slučaj dvojice mladića prešao u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

- To je učinjeno posle svih sagledanih i procenjenih okolnosti događaja, a posle smrti Stefana Filića. Nikoli B. i Mitru P. je izmenjeno krivično delo i oni se sad terete za teško ubistvo. Produžen im je i pritvor. Očekujemo da nam uskoro stignu obdukcioni zapisnik i toksikološki nalazi, a već 12. marta sledi i saslušanje svedoka nemilog događaja - naveo je Lopušina.

Kako nezvanično saznajemo, obojica osumnjičenih dobro su poznata kako policiji, tako i pravosudnim organima.

Oni su, navodno, još kao maloletnici "zaradili" prekršajne i krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja, a jednom od njih bila je izrečena i vaspitna mera. Ukoliko im bude dokazana krivica za teško ubistvo Stefana Filića, za koje se sad terete, preti im kazna od najmanje 10 godina zatvora, čak i doživotna robija.

Podsetimo, sukob između tinejdžera izbio je ispred kluba "Brodolom", a nakon što su, kako se sumnja, Nikola B. i Mitar P. bez ikakvog razloga počeli da maltretiraju Filićevog brata.

Stefan je pokušao da smiri situaciju i da zaštiti brata, ali nasilnici su onda nasrnuli na njega. Tvrdi se da su ga tukli i šutirali i kad je pao na asfalt. Stefan, za kojeg svi koji su ga poznavali imaju samo reči hvale, preminuo je od posledica batinanja dan kasnije.

Video: Užas nad užasima: Nasmrt pretukli čoveka na Badnje veče zbog jedne novčanice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милвас

    22. februar 2020 | 07:58

    Коров се уништава у корену.

  • Minja

    22. februar 2020 | 08:15

    Za takve je dozivotna robija bez razmisljanja.Nema pomilovanja jer su monstrumi!!!

  • pera

    22. februar 2020 | 06:54

    Utvrditi tačno ko ga je tako surovo tukao pa taj ili ti minimum po 20 godina robije bez mogućnosti skraćenja kazne,pa da vidite kako će kriminal da opadne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA