≫ 

Advokat Marije Lukić tvrdi da Jutka kupuje vreme: Očekujem da se na narednom pretresu okonča suđenje

Suđenje odloženo jer je bivši predsednik opštine Brus morao da se javi lekaru, ujedno odbrana zatražila izuzeće sudije

  • 11
Marija Lukić, Milutin Jeličić Jutka

Foto: Mateja Beljan/youtube/Insajder Video

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje Marije Lukić nije nastavljeno juče u Osnovnom sudu u Kruševcu kao što je bilo predviđeno, već je odloženo za 6. mart.

Optuženi Jeličić se nije pojavio u sudnici zbog bolesti, odnosno jer je morao da se javi lekaru. Međutim, razlog odlaganja bio je taj što je odbrana juče predala podnesak u kojem zatraženo izuzeće sudije u ovom slučaju, predsednika Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu i Apelacionog suda u Kragujevcu. Oni su zatražili da se o tim zahtevima izjasni Vrhovni kasacioni sud, navodi Blic.

Advokatica Milutina Jeličića, Irena Đorđević navela je da su izuzeća zatražena jer odbrana sumnja u nepristrasnost suda, a advokata Borovića je optužila da politizuje čitav proces.

Borivoje Borović

Advokat Borivoje Borović Foto: Marko Jovanović

- Odložili smo suđenje, jer je Jeličić bolestan, a tražili smo izuzeće sudije, videćemo sta će biti - rekla je Jutkina advokatica Đorđević posle suđenja.

Optuženi Milutin Jeličić nije se pojavio na suđenju jer je imao lekarski pregled. Na pretresu je trebalo da bude predstavljen i izveštaj sa veštačenja poruka koje je Marija Lukić dobijala.

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić, smatra da je reč o pokušaju kupovine vremena. On kaže da ne postoji nijedan razlog da se prihvate zahtevi odbrane i očekuje da se na narednom pretresu okonča suđenje.

Ispred suda su se ponovo okupili aktivisti Udruženja "Mreža žena protiv nasilja" kako bi dali podršku Mariji Lukić.

Podsetimo, Jeličić je optužen za seksualno uznemiravanje Lukićeve, kojoj je tokom više godina poslao ukupno 15.000 lascivnih poruka, a pokušao je i na silu da ostvari fizički kontakt s njom.

Milutin Jeličić, predsednik Opštine Brus

Milutin Jeličić Printskrin: youtube/Insajder Video

Klupko je počelo je da se odmotova u javnosti početkom marta prošle godine, kada je protiv njega podneta krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja seksom zarad napredovanja u karijeri, a koja je usledila nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dve godine bila zaposlena u opštini Brus kao Jeličićeva sekretarica, bila zlostavljana. Jutku je za seksualno uznemiravanje prijavilo još sedam žena, ali je samo u slučaju Marije Lukić podignuta optužnica, sud je samo njenu tužbu uvažio.

Žrtve su, govoreći o užasima koje su trpele, pred policijom i tužiocem govorile o izrazima koje im je Jeličić upućivao, koji su vrlo specifični, poput: "volkam te" i "ljubkam te".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chance

    23. februar 2020 | 09:13

    Zamisli budes zena advokat i branis Jutku. Mene bi bilo sramota. A on je namerno uzeo zenu advokata.

  • Jug

    22. februar 2020 | 23:53

    Ako je ovo što pišu istina ovaj ne treba da na slobodi.

  • Cane

    23. februar 2020 | 00:55

    Ovo je komedija od suđenja, nažalost uobičajeno u Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA