≫ 

Đanković dobio 13 godina za ubistvo navijača Rada na Vidikovcu: Izveo ga iz kafića i pucao mu u usta

Sa rastojanja od najviše nekoliko milimetara Đanković je ispalio projektil u desni ugao usana Arsiću, koji mu je potom prošao kroz vrat. Arsić je na mestu ostao mrtav

  • 12
Ubistvo, Vidikovac, Petar Arsic Ubijeni Petar Arsić/ Printskrin: Youtube/pink.rs/Facebook/Petar Arsic

Viši sud u Beogradu proglasio je Strahinju Đankovića krivim za ubistvo Petra Arsića, navijača FK Rad, ispred kafića "3K" na Vidikovcu pre dve godine. On je zbog toga prvostepeno osuđen na 13 godina zatvora. Sud je oslobodio krivice Ljubomira Lainovića i Miloša Miladinovića da su sa N. N. osobom pomogli u ubistvu, a Miladinovića i za nanošenje lakše povrede. Njima dvojici je inače suđeno u odsustvu.

Đankoviću je produžen pritvor do pravosnažnosti presude, dok je za Lainovića i Miladinovića ukinuto rešenje o pritvoru i naloženo povlačenje potrenica.

Kako je sudija navela, Đanković je u stanju uračunljivosti pozvao Arsića da izađe napolje iz kafića i u njega sa najviše nekoliko milimetara rastojanja ispalio projektil u desni ugao usana koji mu je potom prošao kroz vrat. Arsić je na mestu ostao mrtav, pišu Novosti.

- Sud smatra da je Đanković preduzeo radnje za koje je optužen. Svedoci su nedvosmisleno potvrdili da je prišao Arsiću, da su izašli napolje i da se čuo pucanj. Jovan Andrijašević koji je bio pored Arsića je posle toga histerisao u kafiću govoreći da je "Straja ubio Peku". On je rekao i da su se nekoliko dana ranije njih dvojica sukobili - navela je sudija.

Ona je objasnila i da za Lainovića i Miladinovića nema dokaza da su izvršili dela za koja se terete:

- Nema dokaza da su oni pozvali Arsića i Andrijaševića da izađu napolje, niti da su Arsića sporečavali da pobegne. Andrijašević je bio izričit da Arsić nije bežao, niti pokušao da pobegne. Takođe, nema dokaza ni da se Miladinović nalazio iza Andrijaševića i udario ga najverovatnije pištoljem po glavi.

Video: Mapa ubistava beogradskih navijača: Obišli smo crne tačke srpske ULTRA scene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    24. februar 2020 | 13:48

    Ovo je užas, koliko vredi ljudski život,

  • Nikola

    24. februar 2020 | 13:25

    13 godina za brutalno ubistvo???? I odlezace 2/3 kazne i dobice uslov.....ovo je i vise nego tuzno i jadno!

  • Stankovic Blagoje

    24. februar 2020 | 13:22

    Trinaest godina za ubistvo?! Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA