≫ 

Odloženo suđenje za smrt male Isidore: Odbrana dobila veštačenje tek 3 dana pred ročište

Izveštaj je odbrani Bobana Stojanovića dostavljen 21. februara zbog čega odbrana nije stigla da se upozna sa ovim dokumentom

  • 0
Tragedija u Nišu, Isidora Vučković

Foto: Telegraf

Glavni pretres u krivičnom postupku protiv Bobana Stojanovića (55) iz Leskovca optuženom za teško delo protiv opšte sigurnosti čija je žrtva bila dvanaestogodišnja Nišlijka Isidora Vučković danas je odloženo zbog kašnjenja izveštaja veštaka.

Osnovni sud u Nišu poverio je komisiji katedre za motorna vozila Mašinskog fakulteta u Beogradu da se izjasni o okolnostima pokretanja parkiranog vozila koje je usmrtilo devojčicu, što je urađeno, ali je izveštaj Stojanovićevoj odbrani dostavljen tek 21. februara zbog čega nije stigla da se upozna sa ovim dokumentom. Iz tog razloga Osnovni sud mu je ostavio rok od deset dana da stavi eventualne primedbe na nalaz i mišljenje veštaka, dok javno tužilaštvo nije imalo primedbe na ovaj dokument, ali je zatražilo da mu se dostave spisi predmeta radi preciziranja optužnog akta.

Udes, Komren, Isidora Vučković

Fotografije sa lica mesta/ Foto: Telegraf.rs

Stojanović se tereti da je 24. septembra 2018. godine u Požarevačkoj ulici u niškom naselju Komren propustio da podigne parkirnu kočnicu na teretnom vozilu "Fiat Doblo Cargo Maxi" usled koga se ono pokrenulo i priklještilo devojčicu koja se vraćala iz škole. Tragediji je kumovao i jak vetar koji je tog dana duvao zbog čega je Isidora hodala unazad, pa nije primetila automobil koji se kretao prema njoj.

Stojanović je u svojoj odbrani koju je izneo na početku glavnog pretresa kazao da se ne seća da li je podigao ručnu kočnicu.

- Stao sam ispred prodavnice da uzmem neki deo, nisam video da je teren pod nagibom. Auto je bio ubačen u brzinu, to dobro pamtim, ali se ne sećam da li sam podigao ručnu kočnicu. Smatram da veštak nije u pravu kada tvrdi da vozilo nije bilo u brzini, da je tako, auto bi krenuo čim sam izašao iz auta. Dok sam bio u radnji video sam dve žene kako trče, ali nisam obraćao pažnju jer mi je prodavac kazao da jure nekog psa. Kad sam izašao video sam svoje vozilo, Hitnu pomoć i vatrogasce... Nisam prišao, bio sam zatečen, uplašen... Vratio sam se u radnju i kazao radnicima da pozovu policiju - kazao je Stojanović.

Poginula devojcica Isidora, Hronika,

Foto: Telegraf

On je tada izjavio saučešće porodici devojčice ističući da nije kriv što to nije učinio ranije.

- Interesovao sam se preko nekih ljudi za njih, pitao da li bih mogao da ih kontaktiram, ali mi je rečeno da je bolje da to ne činim. Išao sam u crkvu, palio sveće za Isidoru, mnogo mi je žao što se to desilo – rekao je ranije Stojanović.

Njegov branilac priložio je izveštaj Republičkog hidrometorološkog zavoda o vremenskim prilikama kritičnog dana kako bi dokazao da je jak vetar pokrenuo auto, odnosno izbacio ga iz brzine. Rezultat veštačenja biće poznat 27. marta kada će suđenje biti nastavljeno.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA