≫ 

Kad je ubio ženu, taštu i tasta pred sinovima, zapretio im je: "Zapamtite, tata nije bio ovde"

Potera za njim trajala je tri dana. Suđenje nije dočekao

  • 2

Vest da su u novosadskom stanu pronađeni mrtvi otac Branislav Pajić (57), majka Nada (57) i njihova ćerka Mirjana (32), šokirala je javnost 24. maja prošle godine. Od samog početka sumnja je pala na Mirjaninog supruga. Tri dana kasnije, nakon opsežne potere, Goran Janković je uhapšen. Epilog priče je današnje samoubistvo osumnjičenog Jankovića, koji se obesio u ćeliji.

Sumnjalo se da je motiv ovog svirepog ubistva najverovatnije ljubomora, a koliku brutalnost je pokazao svedoči i činjenica da je pred očima dece ubio njihovu majku, babu i dedu. Navodno im je rekao i "Zapamtite, tata nije bio ovde".

Sumnjiči se da je ostavio tela supruge, tasta i tašte i pobegao. Potera za njim trajala je tri dana. Policija, helikopterska jedinica i žandarmerija bili su na nogama dok Goran Janković nije pao na novosadskom Ribarskom ostrvu (u zoni brodogradilišta), a krio se na jednom od brodova.

Na videlo su tada izašle i još neke činjenice o nasilju koje je Janković činio prema svojoj supruzi. Ona ga je samo dve nedelje ranije prijavila za nasilje u porodici i on je tada dobio zabranu prilaska supruzi i krivičnu prijavu, ali nije zadržan u pritvoru.

Gledao televiziju na brodu

Lađari su primetili uključen televizor, što im je bilo sumnjivo, jer su znali da vlasnik tog broda nema običaj da tu boravi noću. Pozvali su vlasnika, on je potvrdio da nije na brodu i o svemu je obaveštena policija.

"Zete, jesi li sad zadovoljan"

Janković je saslušan istog dana kada je i uhapšen.

Goran Janković sa decom Janković sa decom, Foto: Facebook

Sumnja se da je najpre napao suprugu Mirjanu, a njeni roditelji su pokušali da je zaštite. Janković je, navodno, potom udarcem macolom u glavu ubio tasta Branislava, potom Mirjanu, a poslednju je ubio taštu Nadu, koja je sve vreme vikala, između ostalog i "Zete, jesi li sad zadovoljan".

Tokom istrage Janković se čak raspitivao o deci, sinovima od 3 i 10 godina, pred kojima je izvršio zločin i tako im naneo strašne psihičke traume. Njih su zbrinuli ujak i ujna.

Suđenje nije ni počelo

Inače, Viši sudu u Novom Sadu zakazao je za 25. mart početak suđenja Goranu Jankoviću, nakon održanog pripremnog ročišta u ovom procesu, koje je bilo zatvoreno za javnost i na kojem su stranke iznele svoje dokazne predloge.

Janković se teretio za krivično delo teško ubistvo za koje mu je pretila kazna do 40 godina zatvora.

Video: Trenutak hapšenja Gorana Jankovića, osumnjičenog za trostruko ubistvo

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. februar 2020 | 19:20

    Oni ce zapamtiti oca kao zlocinca koji im je na neki nacin unistio buducnost i ljubav koju su nosili sa svojim bliznjim

  • E ovako

    25. februar 2020 | 20:27

    😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA