≫ 

Krivična prijava protiv nepoznate žene koja širi lažne vesti da je korona virus stigao u Srbiju

Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno radi na identifikovanju osobe koja je sačinila ovaj snimak

  • 19
korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Posle neproverenih informacija da je korona virus stigao u Srbiju i da je čak minimum pet osoba preminulo od te bolesti, a da nadležni ćute, oglasilo se i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Povodom audio zapisa u kojem ženska osoba saopštava da se krije broj obolelih i mrtvih od covid-19 virusa, a koji se od sinoć deli putem Vajbera i Vacap aplikacija, Ministarstvo zdravlja je podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica za širenje lažnih vesti, izazivanje panike i nereda, rečeno je portalu Telegraf.rs u ovom ministarstvu.

Ne verujte svemu što čujete

Ministarstvo zdravlja apelovalo je na sve građane da ne nasedaju na dezinformacije koje se plasiraju putem raznih oblika društvene komunikacije, a za koje je nemoguće utvrditi verodostojnost i izvor informacije.

Potvrda o ovome stigla je i iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripadnici MUP-a obavestili su nadležno tužilaštvo o audio snimku na kome, za sada nepoznata ženska osoba, širi lažne vesti na društvenim mrežama da su u Republici Srbiji zabeleženi smrtni slučajevi izazvani korona virusom.

Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na identifikovanju osobe koja je sačinila ovaj snimak, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.

Sve merodavne i tačne informacije nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje "Batut" (www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs), kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    26. februar 2020 | 15:29

    Najzad. Vec godinama skoro svaki dan slusam ili citam lazne vesti. Krajnje vreme je da sudstvo radi ono za sta je placeno. Po zakonu.

  • Pravednik

    26. februar 2020 | 16:44

    "Dokon pop i jariće krštava". Ali sviđa mi se inicijativa MUP-a. Samo da je prebace na obećanja svih, ali svih političara. Lepo krivično da odgovaraju za sve što kažu narodu a ne ispune.

  • Toni

    26. februar 2020 | 16:04

    Neka sektasica iza resetaka i na prinudni rad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA