≫ 

Izvršitelj iz Leskovca osuđen na 5 godina zatvora: Za 27 miliona oštetio poverioce koje je zastupao

Njemu je izrečena i mera oduzimanja protivpravno stečene imovinske koristi u iznosu od 27.693.560 dinara

  • 1

P.K. (59) javni izvršitelj iz Leskovca osuđen je na pet godina zatvora zbog produženog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, jer je u više navrata u periodu od 2015. do 2017. godine firmi svoga sina sa namenskog računa pozajmio preko 27 miliona dinara za koliko je oštetio izvršne poverioce koje je zastupao.

Kako je potvrđeno u Višem sudu u Nišu, presuda mu je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom.

- Njemu je izrečena i mera oduzimanja protivpravno stečene imovinske koristi u iznosu od 27.693.560 dinara kao i zabrana vršenja poziva u trajanju od pet godina. Ovaj rok počinje da teče nakon izdržavanja kazne - saopštila je Ana Gajić Ristić, portparol niškog Višeg suda.

Video: Izvršitelji pokušali da izbace na ulicu policajca u penziji, bolesnu ženu, majku i dete (4)

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlatko

    27. februar 2020 | 11:20

    ma nije moguce da je to on uradio?????hahahaha sve do jednog treba pod istragu jer svi su oni protivpravno stekli dobit i prekoracili sluzbena ovlascenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA