Krivična prijava svešteniku koji je gurnuo vernika ispred crkve: Čovek pao i slomio kuk, operisan je

Povređeni muškarac je navodno sam morao da pozove Hitnu pomoć jer je sveštenik nakon incidenta otišao

  • 14
Pop sveštenik, sud, sudija, sudnica čekić Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Foter/Flickr/SalFalko

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu pokrenulo je istragu na osnovu krivične prijave koju je u sredu policija podnela protiv sveštenika Predraga R. (44) iz Požarevca, za nanošenje teških telesnih povreda Dragošu Korunoviću.

Tokom istrage saslušaće se osumnjičeni, oštećeni i svedoci, a obaviće se i veštačenje povreda koje je Korunović zadobio. Za ovo delo zakonom je zaprećena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora, saopšteno je portalu TPK news u ovom tužilaštvu.

Prema navodima krivične prijave, incident se desio u ponedeljak ujutru, u 8:30 sati, u porti Saborne crkve u Požarevcu, posle jutarnje službe.

Kada je vladika Ignjatije izašao iz crkve u pratnji više sveštenika, prišao mu je Korunović, da se požali što mu sveštenici uzurpiraju imanje u Vlaškom Dolu. Tada je izbila verbalna rasprava između njega i osumnjičenog sveštenika, kada ga je ovaj gurnuo, usled čega je pao na beton i tom prilikom slomio kuk.

Svi su se tada okrenuli i otišli, pa je Korunović sam nazvao Hitnu pomoć. Prebačen je u gradsku bolnicu, gde je operisan.

Operacija je obavljena uspešno, kako su rekli medicinski radnici Opšte bolnice u Požarevcu, i pacijentu sledi rehabilitacija i dug oporavak. Dragoš Korunović se nakon operacije oseća dobro, mada još uvek trpi velike bolove.

Prema rečima prijatelja porodice Korunović, Dragoš se bavi pčelarstvom, a sada, zbog oporavka nakon operacije obavljene 26. februara, dugo neće moći da radi i zarađuje, pa će tužiti i sveštenika i eparhiju za odštetu zbog teških telesnih povreda koje je zadobio, za izgubljenu zaradu, kao i za nanešene duševne patnje i psihički bol, jer su i on i njegova porodica i preci vernici i veliki donatori crkve, pa se ovakvom odnosu nije nadao. Osim toga, on je sitnije građe, a sveštenik Radovanović ima preko 100 kg, što je neravnopravan odnos fizičke snage.

Prijatelj porodice Korunović navodi da su se iz braničevske eparhije neki raspitivali po bolnici i čuli da je Dragoš već imao bolestan kuk, pa su se nadali da će time smanjiti odštetu. Međutim, radi se o njegovom rođenom bratu Siniši, koji je imao zakazanu operciju kuka u Požarevcu, ali je odustao i prijavio se za operaciju na Banjici.

Navodno se i sam vladika Ignjatije raspitivao o Dragoševom stanju i urgirao u bolnici da mu se što pre uradi operacija, kako bi se što pre oporavio. I drugi sveštenici stupili su u kontakt sa njegovom porodicom poručivši im da da im je veoma žao za to što se desilo i da Dragošu žele uspešan oporavak i izlazak iz bolnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zex

    27. februar 2020 | 14:17

    Rasulo. Eto vam svestenici SPC. Otimaju, biju narod...... A vladika, cuti....

  • Dijana

    27. februar 2020 | 14:35

    I nad popom ima pop.Uzas

  • J...

    27. februar 2020 | 17:06

    Verovatno je taj svestenik miljenik vladike pa mu se moze.tako je u nasoj eparhiji.bruka i sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA