≫ 

Kombi stigao do Kelebije, putnici rekli da nemaju šta da prijave, a onda je skener otkrio 4 siluete

U skučenom prostoru su pronađena četvorica poluonesvešćenih migranata, bez bilo kakvih ličnih dokumenata kod sebe

  • 2
Migranti, Kelebija Foto: Uprava carina

Pokušaji migranata da se skriveni u tovarima robe ilegalno prebace preko granice su svakodnevna pojava na gotovo svim prelazima ka EU. Zahvaljujući skenerima najnovije generacije, srpski carinici su od početka ove godine osujetili preko 260 pokušaja, od čega je na granici sa Mađarskom otkriveno 146 ilegalnih migranata. U očajničkom pokušaju da se domognu Evrope, migranti često rizikuju i sopstvene živote. Upravo sa takvom situacijom susreli su se carinski i policijski službenici u četvrtak na prelazu Kelebija.

Oni su iz skučenog prostora specijalno dograđenog „bunkera“ na putničkom kombiju izvukli četvoricu muškaraca.

Migranti, Kelebija Foto: Uprava carina

Migranti su otkriveni kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje došao na red kombi „mercedes benc“ belgijske registracije. Njime su putovala dvojica belgijskih državljana arapskog porekla, 36-godišnji vozač i njegov 21-godišnji saputnik, koji su rekli da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Vozilo je ipak upućeno na kontrolu mobilnim skenerom, kada je bilo jasno da na zadnjem delu kombija postoji specijalno dograđeni „bunker“, u kome su uočene četiri ljudske siluete.

Nakon fizičkog otvaranja pregrade, u skučenom prostoru su pronađena četvorica poluonesvešćenih migranata, bez bilo kakvih ličnih dokumenata kod sebe, koji su rekli da su iz Sirije.

Migranti, Kelebija Foto: Uprava carina

Samo tokom protekle nedelje na prelazu Horgoš otkrivena su 32 migranta, koji su skriveni među svežim voćem, automobilskim i kamionskim gumama, hranom za pse i mačke, aluminijumskim profilima i drugom robom u kamionskim tovarima pokušavali da se domognu Mađarske, odnosno EU.

Migranti, Kelebija Foto: Uprava carina

Otkrivani su u hermetički zatvorenim i aktivnim hladnjačama, duplim krovovima ili podovima kombija i automobila, a bilo je i onih koje su carinici pronalazili dok su visili ispod kamionske šasije…

Video: Teror na liniji 860: Grupe migranata napadaju vozače, prete i odsecanjem glave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    28. februar 2020 | 13:02

    Što ih ne pustište brate moj mili. Vi čuvate Evropu,a ko nas čuva. Bolje da idu njima neg da ostanu tu kod nas Šta će nam. Nismo im mi bombardovali zemlju, oteli, opljačkali i šta već sve ne, već baš oni kod kojih su pošli. Dobro bi bilo da ste ih pustili i zbog njih i zbog nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA