≫ 

Na suđenju za krađu testova pušten video iz štamparije: Vidi se kako optuženi Igor uzima jedan papir

Sumnja se da je Stamenković ukrao test da bi ga odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

  • 3
Igor S., mala matura

Igor Stamenković/ Foto: Printskrin/Facebook

Na suđenju mašinisti roto štampe Igoru Stamenkoviću, optuženom za krađu testa male mature za 2019. godinu danas je u Višem sudu u Beogradu pregledan video snimak iz štamparije, na kojem se vidi da je Stamenković uzeo prazan beli papir sa gomile papira, koju je (gomilu papira) nakon toga drugi radnik bacio u otpad.

Stamenković je ranije u svojoj odbrani tvrdio da je iz štamparije uzeo samo prazan papir sa gomile, kako bi ga upotrebio umesto tolet papira, a snimak je to potvrdio, nakon čega je odbrana danas zatražila da se postupak protiv njega obustavi.

mala matura, matematika

Test iz matematike/ Foto: Privatna arhiva

Međutim, tužilac je nakon pauze zatražio da se izvrši novo grafološko veštačenje rešenog testa koji je objavljen, odnosno da se izveštače i uporede rukopisi optuženog i svih članova njegove porodice.

Ovom predlogu se, kao zakasnelom, protivio Stamenkovićev branilac Dimitrije Ilić, ali ga je sud usvojio i naložio da se veštačenje obavi.

Takođe, u nastavku suđenja treba da bude ispitan svedok koji je pretresao kompjuter sa snimkom iz štamparije, jer na snimku nedostaje 20 minuta. On mora da objasni zašto fali ta minutaža.

Sledeće suđenje zakazano je za 26. mart.

mala matura, matematika

Sumnja se da je test ukrao zbog sina koji je polagao maturu/ Foto: Privatna arhiva

Stamenković se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je preko sina rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su ga oni putem društvene mreže Instagram delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

S obzirom na to da su testovi iz matematike bili "provaljeni" došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

Video: Protest malih maturanata u Beogradu, drugi dan: Ne ide nam škola, al bićemo bogati

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sepp

    28. februar 2020 | 14:51

    Fali 20 minuta na snimku kradje i mucite coveka a tamo gde fali 2 minuta za ubistvo nista

  • Dušan

    28. februar 2020 | 14:22

    Bravo. Oslobodite ga pa neka se svi bore za svoju decu kad imaju prilike i ne odgovaraju za to što sva ostala tudja nisu kao njihova. To je isto kao da u kovnici novca ukrade koju hiljadu da koristi umesto wc papira. Treba da odgovara i to da podnese muški kao što je muški ukrao nešto što je povredilo mnogu decu u Srbiji. Malo im je stresa oko prijemnog bilo. Hvala

  • Sima

    28. februar 2020 | 14:00

    Ko ce biti optužen za štetu prouzrokovanu ovim slučajem? ...ili ćemo mi, građani ponovo, iz naših džepova platiti tu štampu, papir, angazovanje nastavnika... ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA