≫ 

Detalji užasa u Kruševcu: Stric tvrdi da nije silovao bratanicu (13), već da ga je ona "spopadala"

Devojčica je na svet donela mrtvorođenče i ispičala policiji da ju je stric obljubio tri puta

  • 7
Deca su najčešće žrtve silovatelja, Silovanje, pedofilija

Deca su najčešće žrtve silovatelja, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Devojčica iz Kruševca stara 13 godina, koja je u četvrtak donela na svet mrtvorođenče, ispričala je policiji da ju je njen stric obljubio tri puta i da joj je on napravio bebu, dok osumnjičeni (41), koji je preksinoć uhapšen, negira da je otac deteta, pišu Novosti.

Kako piše ovaj list, stric, kome će najverovatnije biti određen pritvor, priznao je na saslušanju da je imao odnose sa bratanicom, ali da je ona njega "spopadala".

- Ispričao je da je bio sa devojčicom nekoliko puta, ali da nisu imali odnose u periodu koji je ona navela. O bratanici je rekao da je lakog morala i da treba da se proveri sa kim je sve bila u međuvremenu - kaže za Novosti izvor iz istrage.

Osumnjičenom je predočeno da treba da bude svestan da DNK analiza može da potvrdi da je on otac preminule bebe.

- Tako ćete da vidite da nije moje - rekao je njen stric.

Maloletnica je, navodno, ispričala policiji da je tri puta bila žrtva svog strica. Takođe, tvrdi da je prvi put obljubljena nakon što je zajedno sa osumnjičenim stricem pila vino, ali je navela da se ne seća baš najbolje celog događaja. To se, prema njenoj priči, dogodilo još dva puta. Očekuje se da i ona da iskaz tužiocu čim se oporavi, jer se još suočava sa teškom intervencijom na Ginekološko-akušerskom odeljenju u kruševačkoj bolnici.

- Kod lekara se javila zbog bolova u stomaku, navodno nije znala da je trudna. Bila je u 9. mesecu trudnoće, ali je izvesno da je beba već duže vreme bila mrtva. Zbog toga je i došlo do sepse i ona je nakon intervencije pod terapijom - predočava nezvanično izvor.

Meštani kruševačkog naselja u kojem živi devojčica su u šoku, mada je većina ispričala da su primetili da je devojčica u drugom stanju. O uhapšenom nemaju lepe reči, iako dodaju, nije zabeleženo da je napao neku drugu devojčicu.

Komšije otkrivaju da ovo nije prva tragedija koja se dogodila u ovoj kući.

- Devojčicin otac se obesio pre oko godinu i po dana, a nekoliko godina pre njegovog samoubistva, ostavila ga je supruga - kažu poznanici.

Socijalni radnici došli po decu

 

Devojčica je sa sestrama, navodno, bila pod starateljstvom bake, koja je zajedno sa svojim suprugom, takođe živela u toj kući. U petak su po decu došli stručnjaci Centra za socijalni rad.

- Baka je bila staratelj od 2017. godine, ali je sada u toku postupak izmeštanja u hraniteljsku porodicu - kaže za Novosti izvor blizak istrazi i dodaje da nije sigurno koliko je devojčica redovno pohađala školu, a trebalo bi da bude u šestom razredu.

Za krivično delo obljube nad maloletnim licem u slučaju da je oštećena ostala u drugom stanju, učiniocu preti kazna zatvora od pet do 15 godina. Tvrdnje devojčice se istražuju, a istraga je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva.

Očekuje se da se medicinskim veštačenjem rasvetli kako je došlo do trudnoće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    29. februar 2020 | 13:04

    Hoće to. Klinke od 13 godina umeju tako da primoraju čoveka od 50 da pije sa njima i ima odnose. Oni jadni slabiji, pa ne mogu da se brane. Kako bi njega trebalo doživotno u buvaru.

  • PRC

    29. februar 2020 | 16:14

    Država bez moralnih vrednosti od vrha do dna.

  • JA

    29. februar 2020 | 19:52

    Bratanica, te cerka...ljudi su stvarno izopaceni. Zivotinje su normalnije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA