Zaposlena u Osnovnom sudu u Aleksincu prikrivala kazne dok ne zastare: Evo kako joj je to uspelo

Oštetila budžet Republike Srbije za 575.000 dinara

  • 2
Hapšenje, uhapšen, policija, lisice Foto ilustracija: Shutterstock

Žena I. M. (46) Zaposlena u Osnovnom sudu u Aleksincu uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičena se tereti da, u periodu od 2016. do 2019. godine, nije dostavila 14 pravosnažnih i izvršnih presuda na izvršenje referentima izvršenja kazni zatvora u Osnovnom sudu u Aleksincu i drugim sudovima, što je bila dužna da učini.

Kako se sumnja, ona je te presude prikrila u arhivi Osnovnog suda u Aleksincu i na taj način omogućila nastupanje apsolutne zastarelosti kazne zatvora i novčanih kazni, kao i pet zabrana upravljanja motornim vozilom.

Takođe, osumnjičena se tereti da Ministarstvu unutrašnjih poslova nije dostavila 34 pravosnažne presude radi evidentiranja u kaznene evidencije.

Na ime neplaćenih novčanih kazni po pravosnažnim i izvršnim presudama u kojima je nastupila apsolutna zastarelost, I.M. je, kako se sumnja, oštetila budžet Republike Srbije za 575.000 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Višem javnom tilaštvu u Nišu. Hapšenje su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zakonska samovolja

    29. februar 2020 | 14:33

    Kraljica i kad je osude pravosnazno kolege iz Nisa ce postupiti isto ko ona.

  • Logika

    29. februar 2020 | 14:04

    Ajde sada u geodetsku službu u leskovcu, pravnik čuva papire u fijoci, od pre 16 godina. Naterati ga da sve prizna i kad šalje rešenja čeka da prođe rok za žalbu. Svi patimo i nikafa nemože da se legalizuje zemljište u leskovačku opštinu, reagujte. I pronađite ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA