≫ 

Lekar iz Novog Pazara uhapšen i u karantinu zbog navodnog kršenja izolacije. On tvrdi da nije kriv

Kako je saopštio advokat, lekar se vratio iz inostranstva pre proglašenja vanrednog stanja

  • 0
lekar s maskom Foto: Unsplash.com

Nakon što je u Novom Pazaru odjeknula informacija da je lekar Opšte bolnice u tom gradu prekršio meru samoizolacije, jer se prema ranijim nezvaničnim saznanjima Radija sto plus, u povratku iz inostranstva vratio na posao, lekar kojeg je po prijavi kolega policija odvela u kućnu izolaciju, a jutros u karantitn u Pirotu, obratio se javnosti preko svog advokata.

Kako isti medij navodi, lekar tvrdi da mu nije saopšteno da mu je izrečena mera izolacije u kućnim uslovima zbog čega se pojavio na poslu u toj zdravstvenoj ustanovi.

N.B. saopštio je da je na teritoriju Srbije ušao 15. marta, pre proglašenja vanrednog stanja, te da je dan kasnije je pozvao nadređene i pitao da li treba da prekine godišnji odmor i počne da radi, na šta mu je, tvrdi advokat Fetahović odgovoreno da ne dolazi na posao, već da se obavezno javi u Zavod za javno zdravlje.

- Moj klijent se javio u Zavod za javno zdravlje istog dana, gde su mu tražili akt kojim mu je određena mera samoizolacije. On je objasnio da mu niko nije uručio taj akt, već da se javlja po usmenom nalogu načelnika odeljenja na kom radi. Upućen je kod epidemiologa koji je konstatovao da u njegovom slučaju nisu ispunjeni uslovi za samoizolaciju, već samo praćenje, odnosno da se povremeno javi Zavodu - saopštio je zastupnik lekara, piše Radio sto plus.

Na predlog Zavoda za javno zdravlje, Badić se obratio sanitarnoj inspekciji u kojoj su mu, kako je naveo Fetahović, potvrdili da za njega nije izdato rešenje o samoizolaciji.

- Napominjem da je doktor insistirao da u Zavodu za javno zdravlje bude testiran na korona virus, ali da mu zbog nepostojanja simptoma nisu odobrili testiranje - dodao je Fetahović.

Nova mera za lekara

Kako danas prenosi Radio sto plus, novopazarska policija uhapsila je sinoć muškarca (45) zbog kršenja samoizolacije, a Osnovni sud je tokom noći, po hitnom postupku, doneo meru da se on uputi u karantin u Pirotu.

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Novom Pazaru protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

- Osnovni sud je, po skraćenom postupku, doneo rešenje o određivanju pritvora i on je upućen u karantin u Pirotu - rekao je portparol Suda Edin Hodžić.

Karantin u Pirotu je zapravo preuređeni deo objekta zatvora u tom gradu.

Video: Čovek krši policijski čas, baulja kod Sajma i viče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA