≫ 

Majka i sin zajedno stradali: Vatra odnela šest života na Novom Beogradu

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, sprečeno da se vatra proširi na druge delove zgrade

  • 6

U požaru koji je izbio rano jutros na Novom Beogradu stradalo je šest osoba, a među njima su majka i sin. Sin (61) je navodno bio nepokretan. Po trenutnim informacijama, iz zgrade su evakuisane tri osobe, a još šest osoba je povređeno.

Kako nezvanično prenose mediji, mogući uzrok tragedije bila je njegova zapaljena cigareta. Za to za sada nema potvrde ali je poznato da je muškarac bio pušač. Komšije kažu da se u njegovom stanu nalazila i boca sa kiseonikom pa je moguće da je vatra zbog toga buknula.

Požar na Novom Beogradu Požar na Novom Beogradu Foto: Marko Jovanović

Požar je izbio oko 4 ujutru u višespratnici zgrade, zbog čega je moralo da interveniše deset vatrogasnih ekipa.

Jedna žena (68) je zadobila opekotine drugog stepena i odvedena je u bolnicu.

Stradali majka i sin

Prema prvim informacijama sa lica mesta požar je izbio na sedmom spratu, ali se proširio i na osmi, deveti i deseti. Vatrogasci su u jednom stanu pronašli tri osobe koje nisu davale znake života, u drugom stanu jednu, a u trećem još dve osobe.

Povređeni u požaru prevezeno su u Urgentni centar, kao i na Vojnomedicinsku akademiju. Nekoliko osoba se nagutalo dima, ali nisu životno ugrožene.

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, sprečeno da se vatra proširi na druge delove zgrade.

- Požar je sada lokalizovan. Na teren su izašla tri vozila VSJ "Zemun" sa osam vatrogasaca, dva vozila VSJ "Voždovac" sa osam vatrogasaca, kao i pet vozila VSJ "Zvezdara" sa 14 vatrogasaca. Goreo je stan na osmom spratu, tri lica su evakuisana, a pronađeno je jedno beživotno telo. Još uvek nije utvrđeno da li je osoba preminula zbog požara - kažu za "Blic" iz MUP Srbije.

- Naša ekipa od jutros dežura na licu mesta, moguće je da će ostati tamo još dva do tri sata kako bi ustanovili da li ima još povređenih ili otrovanih dimom - kažu iz Hitne pomoći.

Dogašivanje vatre je u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb(in)

    21. mart 2020 | 10:57

    Ne kaze se dzabe,nesreca na nesrecu ide...sta nas jos nece snaci pored ovog zla...

  • Dare

    21. mart 2020 | 11:37

    To su recidivi iz vremena socijalizma.Ko je god bio u vojsci ili policiji, mogao je da dođe u Beograd kada se penzioniše, pa se primenjivala tzv, masovna gradnja da se zadovolje apetiti.Pored tolike širine u sremskom delu Beograda, zidale su se betonske kasarne sa velikim brojem stanova.Samo da ne bude još ovakvih slučajeva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA