≫ 

Detalji gašenja požara na Novom Beogradu: "Prvo smo savladali vatru u hodniku"

Komandant Vatrogasno spasilačke brigade Beograda Miloš Majstorović poručio je da moramo više povesti računa o situacijama koje mogu da izazovu požar

  • 2
Požar na Novom Beogradu Foto: Marko Jovanović

Komandant Vatrogasno spasilačke brigade Beograda Miloš Majstorović apelovao je danas na građane, povodom jutrošnjeg požara u soliteru na Novom Beograd, da povedu računa o situacijama koje mogu da izazovu požar.

-  Ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd odmah po prijemu dojave požara u 4 časa i 9 minuta, uputile su adekvatne snage - 11 vozila i 30 ljudi na lice mesta. Stigli smo tamo za 6 do 7 minuta, zatekli razbuktalu fazu u četiri stana koje dele hodnik sa tendencijom širenja na više etaže - objasnio je Majstorović za Prvi program Radio Beograda.

Požar na Novom Beogradu Požar na Novom Beogradu Foto: Marko Jovanović

Majstorović je istakao da su vatrogasci pristupili odmah gašenju požara, a zbog velike jare, jako je teško bilo doći do stanova.

- Prvo smo savladali požar u hodniku, i tek nakon lokalizacije stanova na višoj etaži, pošli smo na više gde smo i našli određeni broj lica koja su smrtno stradala - preneo je on.

Majstorović je, pored izraza dubokog saučešća sugrađanima koji su izgubili svoje bližnje, poručio da moramo više povesti računa o situacijama koje mogu da izazovu požar.

- Svi naši apeli idu da je to nešto što može doneti velike materijalne štete, ali nažalost, ovoga puta smo imali i šest ljudskih žrtava - kazao je on.

Požar se dogodio u soliteru u Bulevaru Milutina Milankovića u Novom Beogradu, a vatrena stihija je izbila na osmom spratu i zahvatila još dva sprata - sedmi i deveti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сале

    21. mart 2020 | 23:40

    Ово није солитер него зграда.Солитери су много виши и имају више од десет спратова,а не како ви пишете "етаже"!

  • miami

    21. mart 2020 | 23:16

    Te socijalisticke zgrade, osim sto su nehumane I loseg kvaliteta su I jako opasne za zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA