≫ 

Vozač koji je usmrtio Dunju (17) van sebe od tuge: Testovi pokazali da nije bio pijan

Nesrećna devojka je, kao i svakog jutra, izašla da prošeta psa...

  • 44
silueta muskarca, muskarac, Ubistvo, mrtvo telo, mrtvak, policijska traka, ispovest Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Shutterstock

Bele ruže i sveća osvanule su u subotu u Ulici Laze Kostića 6 na beogradskoj Zvezdari, mestu gde je u petak, oko 10.20, život izgubila Dunja Lj. stara 17 godina. Kako se nezvanično saznaje, protiv vozača R. A. iz Subotice, koji je vozilom koje je naletelo na devojčicu, biće podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti u javnom saobraćaju. Rezultati alko-testa pokazali su da nije bio u alkoholisanom stanju.

Nesrećna devojka je, kao i svakog jutra, izašla da prošeta psa. Stavila je slušalice i pošla uzbrdicom ka obližnjem marketu. Vozilo kojim je dostavljana roba kretalo se kolovozom unazad, a u jednom trenutku je zadnjim delom udarilo u nju, i ona je pala na asfalt. Na mestu gde se dogodila nesreća nema pešačkog prelaza, ali postoji znak za usporeni saobraćaj.

automobil, ključ, paljenje, volan Vozač je nije primetio Pixabay.com

Iako je Hitna pomoć brzo stigla i prevezla je na odeljenje reanimacije Urgentnog centra, lekari su posle sat vremena izgubili borbu za njen život. Očevici su ispričali da je scena bila stravična.

- Vozač je bio van sebe. Izleteo je iz kombija i počeo da viče. Verovatno je nije video zbog mrtvog ugla. Imala je slušalice i slušala muziku, tako da nije mogla da ga čuje i pomeri se. Vozač je naglas plakao i ponavljao da i on ima ćerku. Devojku smo često viđali kako šeta psa, uglavnom istom maršutom. U ovoj ulici nema puno saobraćaja, ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. Strašno! Jadno dete, poginula je bukvalno preko puta solitera u kojem je živela - ispričala je potreseno žena koja je bila očevidac za "Novosti".

Dan nakon nesreće vozač kombja A.R. (37), ne može da se dozove od šoka i tuge.

- Jaoj, nisam je video! Jaoj, što ja nisam umro, meni više života nema. Polako sam išao, ali nisam video odakle je istrčala - ponavljao je on i čupao kosu s glave, piše "Kurir".

Prema rečima izvora ovog lista, čim je osetio udarac, vozač kombija je stao i izašao, a onda je počeo da plače.

Slušalice, devojka, tinejdžer, hipster Devojka je navodno imala slušalice u ušima Foto: Pexels/JÉSHOOTS

- Bila sam na svojoj terasi kad se nesreća desila i, nažalost, videla sam trenutak tragedije. U tom delu ulice uopšte nema saobraćaja. Vozač je bukvalno mileo dostavnim kombijem, čini mi se da je subotičkih tablica. Kad je vrlo sporo išao kroz uzak prolaz, desnim zadnjim krajem je udario našu komšinicu. S naše terase gledajući, zaista mislim da je ona bila u mrtvom uglu, tako da vozač nije mogao da je vidi - priča očevidac  tragedije.

Kako kaže, R. A. je, ugledavši Dunju na asfaltu, počeo da plače i vrišti.

- Bukvalno je čupao kosu s glave i proklinjao sudbinu. Govorio je da i on ima ćerku i da bi bilo bolje da je umro. Ponavljao je da nikako nije mogao da vidi dete i da mu više nije stalo do sopstvenog života, te da želi da umre. Videlo se da je jako potresen - prepričava mučnu scenu komšinica.

Kuče cvilelo

Sagovornica lista kaže da je pokojna Dunja pre tragedije trčala za svojom kucom.

Slušalice, devojka, šetnja pas, zima, hladno vreme, kućni ljubimac U trenutku nesreće šetala je psa Foto: Pexels/Kaboompics .com

- Da li joj se otrgao iz ruku ili su se samo igrali, ne znam. Odjednom je istrčala iza tog kombija! Kad ju je oborio, kuče je arlauknulo, kao i nesrećni vozač, ali i svi mi koji smo se zadesili tu. Ljudi koji su bili ispred prodavnice sjatili su se da pomognu. Devojčica je bila živa, ali se videlo da je teško povređena. Kasnije smo čuli da je umrla - priča potresena komšinica i dodaje da je Dunja nastradala maltene ispred svoje kuće.

Protiv A. R. (37) podneta je krivična prijava u redovnom postupku.

- Utvrđeno je da je devojčica šetala psa sa slušalicama u ušima, a da se vozač kombija kretao unazad uz zvučni signal. Vozač je alkotestiran i utvrđeno je da nije bio pijan - kaže izvor lista iz istrage.

Video: Žena je mirno vozila, a onda - bam! Ovako izgleda sudar kada ga snimi kamera u vozilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    29. mart 2020 | 10:17

    Žao mi mlade osobe da tako izgubi život.Vozač ovde nema nikakvu krivicu ide polako unazad sa zvučnim signalom.Treba dobiti samo neku uslovnu kaznu.

  • Kobalt

    29. mart 2020 | 08:52

    Jadna devojka, ali jadan i vozac kombija, treba uvesti kaznu za ove sto slusaju muziku dok se krecu na otvorenom putu!

  • ns

    29. mart 2020 | 08:52

    Samo vi slusalice u usi mobilni u ruke i u saobracaj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA