Liturgiju u Velikoj Plani vršio sveštenik kog SPC ne priznaje, sa njim bilo još 40 ljudi

Oglasio se i MUP nakon lažnih informacija na društvenim mrežama na kojima se navodi da je policija jutros upala u crkvu

  • 11
Policija, hapsenje

Foto-ilustracija: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su apsolutno netačni navodi koji su se pojavili na društvenim mrežama da su policijski službenici danas upali u crkvu kod Velike Plane.

- Zarad istinitog informisanja, saopštavamo da su policijski službenici oko 8.30 sati po pozivu građana postupali u improvizovanom objektu u Dudovici u kojem je liturgiju vršio sveštenik kog Srpska pravoslavna crkva ne priznaje - navodi se.

- S obzirom na to da se u njemu nalazilo još 40 osoba, policijska patrola je upozorila okupljene na poštovanje naredbe Vlade Republike Srbije o zabrani okupljanja i preporuke Ministarstva zdravlja, nakon čega su se isti razišli - dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    29. mart 2020 | 17:45

    Sta smo doziveli pa ovo ni Tito koji je bio anti hriscanin nije radio da policija narodu zabranjuje molitve da odlazi do Svetinja i da narodu naredjuje da se razidje. Ovo je stvarno dno dna ! Za ovo nema opravdanja svi ucesnici molitve su svesni rizika koji samo sebi mogu naneti i ako neko zeli da rizikuje da oboli sta onda sa tim ima policija i vlast ? Dok smo bili pod petakrakom nije se nije usudjivao ni da pokusa nesto slicno, plaseci se Boga.

  • PR

    29. mart 2020 | 17:49

    Zar to okupljanje nije za kažnjavanje,zbog čega se tolerišu popovi i vernici ,zar nisu kao ostali ljudi sa razumom.

  • BG 1

    29. mart 2020 | 17:46

    Za njih nema kazne i hapšenja,plaši se policija i vlast Boga ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA