≫ 

Robijao zbog ubistva prve supruge, sad ubio i drugu: Detalji krvavog zločina u Nišu

Radosav Nezirović je zločin počinio samo šest meseci nakon izlaska iz zatvora gde je robijao zbog ubistva prve žene

  • 4
Radosav Nezirović, ubistvo Nis

Foto: Telegraf

Nišlija Radosav N. (62) ubio je svoju vanbračnu suprugu Draganu A. (52) sekirom, nakon čega se obesio. Telo nesrećne žene pronašao je u nedelju njen devetnaestogodišnji sin Adam u suterenu porodične kuće u niškom naselju Beograd Mala umotano u tepih. Nezirović je zločin počinio samo šest meseci nakon izlaska iz zatvora gde je robijao zbog ubistva prve žene.

Kako kaže Draganin sin, poslednji put je majku video u sredu kada je sa Radosavom izašla iz kuće.

- Mislio sam da idu kod lekara jer je majka bila bolešljiva, patila je od epilepsije. Ubrzo posle njih i ja sam izašao, otišao sam kod oca koji živi u naselju Trošarina. U petak sam se vratio i video da majke nema, zabrinuo sam se i otišao u policiju i prijavio njen nestanak. Kako nije bilo nikakvih vesti o njoj, nešto mi nije dalo mira pa sam počeo da pretražujem kuću. Sišao sam u podrum i video krvavu sekiru, odmah sam posumnjao na najgore. Podigao sam tepih koji je bio na podu i u njemu našao mrtvu majku – priča Adam.

"U mom prisustvu nije dirao majku"

 

Komentarišući mogući motiv tragedije, mladić kaže da je Radosav bio ljubomoran zbog čega je maltretirao Draganu.

- On je sa njom živeo četiri, pet meseci... meni je bio sumnjiv pa sam, iako nakon razvoda roditelja živim sa ocem, počeo češće da boravim sa majkom. Radosav je bio pristojan u mom prisustvu, nije dirao majku. Međutim, u više navrata sam čuo da na nju viče kada bi mislio da ja nisam tu. I majka mi se žalila da je maltretira, pokušavao sam da smirim situaciju, bojao sam se da će joj pozliti ako se raspravljam sa Radosavom. Znam da je bio ljubomoran, nije dozvoljavao nikome da dođe u kuću, posebno su mu smetali moji drugovi, mislio je da Dragana ima nešto sa njima – kazuje ožalošćeni mladić.

Radosav Nezirović, ubistvo Nis

Foto: Telegraf

Nožem izbo ženu na smrt

 

Radosav je oktobra prošle godine izašao iz zatvora gde je izdržavao četrnaestogodišnju zatvorsku kaznu, takođe zbog ubistva žene. On je 2009. godine u njihovoj kući u selu Čokot sa više uboda nožem usmrtio svoju četrdesetšestogodišnju suprugu Slađanu. Nakon ubistva je otišao u Kazneno popravni zavod i tražio da ga zatvore zbog ubistva. Pred organima gonjenja tvrdio je da je ženu izbo do smrti jer nije htela da mu skuva kafu.

Međutim, njihovi prijatelji su tvrdili da je Radosav suprugu, sa kojom je bio u braku trideset godina, neprekidno zlostavljao jer je bio patološki ljubomoran. Stanari Ovčepoljske ulice za pokojnu Draganu imaju samo reči hvale.

Primetili smo da je nema, al' nam nije bilo sumnjivo

 

- Iako je i sama bila bolešljiva, starala se o bolesnoj braći. To je sirotinja, kuću im je dao Centar za socijalni rad. Primetili smo da je nema ali nam to nije bilo sumnjivo jer zbog epilepsije nije mnogo izlazila iz kuće – kazao je jedan od komšija ubijene žene.

Telo Radosava pronađeno je u četvrtak u ataru sela Čokot obešeno o drvo. Iz Kazneno-popravnog zavoda je izašao tri i po godine ranije na osnovu Zakona o amnestiji iz 2012. godine kojima je 3.600 osuđenika dobilo umanjenje kazni.

Video: Iznošenje tela ubijene žene

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA