≫ 

Uhapšen Nikola Sandulović: Sumnja se da je snimkom lažnih vesti širio paniku o koroni na Fejsbuku

Navodno, on je i pretnjama ometao javnog tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali je i pretio da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima

  • 74
Nikola Sandulović Foto: Media centar Beograd

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su N. S. (57) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih dela.

Kako Telegraf.rs saznaje, reč je o Nikoli Sanduloviću, predsedniku Republikanske stranke, kome se na teret stavlja sumnja da je izvršio krivična dela izazivanje panike i nereda, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Postoje osnovi sumnje da je na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavio snimak u kome iznosi lažne vesti, čime je uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv virusa korona, zatim pretnje kojima je ometao javnog tužioca u vršenju tužilačke funkcije, ali i pretnje da će upotrebiti silu prema policijskim službenicima koji su prema njemu preduzimali službene radnje u okviru svojih ovlašćenja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nikola Sandulović, lider Republikanske partije, nekada je bio član obezbeđenja premijera Srbije Zorana Đinđića.

Video: Vučić o naoružanim vojnicima koji će patrolirati gradovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ty

    29. mart 2020 | 22:47

    Nisam verovao da cu ovo ikad reci, ali u ovom slucaju podrska za Aleksandra Vucica. I ogromna kritika za njega sto je bar 10 dana zakasnio sa uvedenim merama koje su od starta trebale da budu jos ostrije nego sto su sada. Sa ljudima mora tako jer su razmazeni, sebicni i nedokazani. Da je to uradio na vreme mi bi sada bili u poziciji u kojoj je Kina, da budemo potpuno cista zemlja od virusa i zivimo i radimo slobodno, da presisamo u ekonomiji i neke bogatije zemlje koje se sada muce sa virusom. Ljudi koji zagovaraju slobodnije ponasanje su apsolutne neznalice, neinformisani ili jako niske inteligencije. Sto je najgore rizikuju zivote ljudi. I Englezi su hteli da imaju slobodu, da steknu kolektivni imunitet, pa kad su dobili procene svojih instituta da bi to dovelo do minimum pola miliona mrtvih u Britaniji uveli su strozije mere naknadno. Upotrebite malo mozak i imajte malo srca za stare i ugrozene, za vase roditelje i roditelje vasih prijatelja. I strpite se malo pobogu. Ovaj Sandulovic je ovim pokazao da je nedozreo da vodi vrtic, a kamoli drzavu.

  • Dule V

    29. mart 2020 | 23:27

    Pa mi trenutno imamo veci broj uhapsenih od broja obolelih, sta se ovo desava ?

  • Rastko

    29. mart 2020 | 23:21

    👑👑👑 !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA