≫ 

Ko je Nikola Sandulović uhapšen zbog izazivanja panike? Pretio bivšoj ženi, povređen u eksploziji

U beloj knjizi MUP-a o organizovanom kriminalu iz 2001. godine bio je zaveden kao pripadnik zvezdarskog klana. Hapšen je u akciji "Sablja"

  • 79
Nikola Sandulović Foto: Media centar Beograd

Nikola Sandulović, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je na Fejsbuku objavio snimak na kojem iznosi lažne vesti,  čime je navodno uticao na sprovođenje odluka i mera u borbi protiv virusa korona, pretio tužiocu kao i policijskim službenicima, već je poznat javnosti zbog pretnji i drugih skandala.

Predsedniku Republikanske stranke na teret se stavljaju više krivičnih dela, o kojima bi sutra trebalo da se izjasni pred tužiocem Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal u Beogradu. Ovo nije izlovan incident u kojem se našao Sandulović.

Naime, pre oko godinu i po dana, u septembru 2018. godine, Sandulović je dospeo u žižu javnosti nakon što ga je bivša supruga, Splićanka Slivija A. prijavila da joj je uputio ozbiljne pretnje telefonskim putem.

Kako su mediji tada pisali, kada je saznao da je Silvija doputovala u Beograd da se vidi sa njihovom ćerkom Klarom bez njegovog znanja, pretio joj je i vređao je, nakon čega ga je ona prijavila. Sandulović je za medije tada tvrdio da on "tri puta odbija njene pokušaje pomirenja i ona je ta koja vrši pritisak da dolazi ovde", kao i da bivša supruga njega zove.

Dalje, pod njegov automobil je 2010. godine bio podmetnut eksploziv u januaru 2010. godine, na parkingu u Zemunu. Sandulović je u eksploziji zadobio teške povrede, a četvorica muškaraca iz Beograda - Zoran Tešić zvani Teša (45), Miloš Kristanović (41), Dragan Ražnatović (37) i Dragoslav Pejić (35) uhapšeni su i našli su se pred sudom. Kako su mediji tada pisali, razlog podmetanja eksplozije predstavljao je dugogodišnji sukob ove kriminalne grupe i Sandulovića, a vezan je za neraščišćene imovinske odnose, pre svega sa poslovima u golubarstvu.

I sam postupak pratili su incidenti, a sve je kulminiralo tučom Sandulovića i Tešića ispred sudnice. Inače, sva četvorica uhapšenih oslobođeni su od optužbi.

Dok je ovaj postupak bio u toku, 2014. godine, Sandulović je bio akter skandala u Londonu. Sandulović je prekinuo predavanje tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića u amfiteatru Londonske škole ekonomije, predstavivši se kao predsednik Republikanske partije i savetnik Zorana Đinđića. Tada je govorio kako su izbori bili neregularni. Vučić je tada odgovorio da Sandulović nikada nije bio savetnik Zorana Đinđića.

Sandulović je 2016. bio doveden u vezu sa falsifikovanim potpisima tokom izbora, kada je utvrđeno da je Jedinstvena ruska stranka falsifikovala 4.834 potpisa, a da su ih je on, preko svog menadžera, prikupljao. I ove navode Sandulović je demantovao za medije.

Prema ranijem pisanju medija, Sandulović je bio vlasnik terazijskog kioska "Banjalučki ćevap", a u beloj knjizi MUP-a o organizovanom kriminalu iz 2001. zaveden je kao pripadnik zvezdarskog klana. Hapšen je u akciji "Sablja", ali se njegovo ime nikada nije našlo na optužnici.

Video: Pijani mladići se tukli u Čačku tokom policijskog časa

(M.Z.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    30. mart 2020 | 13:50

    Bas sam citala neke njegove nebuloze . Rekla sam sebi da ga treba uhapsiti. Bravo za drzavu

  • Ilija

    30. mart 2020 | 14:35

    Ovaj je davno trebao biti iza resetaka

  • Mr

    30. mart 2020 | 15:17

    Neki doktor, advokat, šta li je? Aaaa biznismen iz perioda posle Đinđića. Sve je jasno onda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA