≫ 

Našli ste se na ulici u 17 sati i 1 minut: Evo šta će se desiti ako vas policija zatekne

Protiv svih koji, bez adekvatnog odobrenja, budu zatečeni u kršenju ove naredbe biće preduzete zakonom predviđene mere

  • 28

Video: Policija pojačano kontroliše da li se poštuje zabrana kretanja posle 17 časova

Policija u Srbiji na više mesta u zemlji obavlja pojačanu kontrolu policijskog časa, odnosno zabranu kretanje posle 17 časova.

Svakom ko se u 17 sati i 1 minut nađe na ulici, bio u kolima ili van njih, policija prilazi. 

S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na građane da budu odgovorni prema sebi i drugima i da u cilju zaštite svog zdravlja i zdravlja svojih sugrađana poštuju odluke Vlade Srbije i ostanu kod kuće.

U saopštenju koje su dostavili mediji, navodi se da će protiv svih koji, bez adekvatnog odobrenja, budu zatečeni u kršenju ove naredbe biće preduzete zakonom predviđene mere.

Kazna do 150.000 dinara

Za kršenje policijskog časa, odnosno Uredbe Vlade o zabrani kretanja na javnom mestu, zaprećena je kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Novčana kazna u ovoj vanrednoj situaciji, u skladu sa preporukama, ne preinačava se u zatvorsku kaznu iz razloga sprečavanja širenja zaraze korona virusom u penalnim ustanovama.

U dosadašnjim slučajevima prvostepene presude su donete u hitnom postupku, dok će se žalbe izjavljivati u redovnom postupku.

Novčane kazne će se izvršavati nakon okončanja vanrednog stanja, a pojedini osuđeni građani već su tražili da kaznu plate na rate.

Video: Evo šta da rade oni sa temperaturom 37,5 i grebanjem u grlu koje traje danima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grunf

    31. mart 2020 | 09:42

    Svako veče od ukidanja prava na izvodjenje pasa gledam kako u tačno 20h izlaze iz zgrada vlasnici sa ljubimcima, njih petnaestak i puštaju ih da obave nuždu. Potpuno mi je jasno da moraju i sa tim nemam problem. Ono što ne mogu da shvatim je da dok se ljubimci švrćkaju vlasnicu u grupi stoje i čavrljaju. Nabiju se svi na 3 kvadratna metra. Da li je i koliki IQ potreban da jedan prosečan srpski mozak shvati šta treba a šta ne treba da radi?

  • .

    31. mart 2020 | 10:01

    Kad bi malo obisli zemun i naselja navatali bi se koliko hoces setaca posle 17h , steta samo sto su to deca mahom od 16 do 18 godina.Al zakon je za sve isti ako vec maloletne ne mogu kazne,imaju roditelje.

  • Panjković

    31. mart 2020 | 09:30

    Kažnjavajte te nesavesne, bezobzirne i mangupe a nemojte da ispašta sav narod uvođenjem 24 sata p.č.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA