≫ 

Bol Tamarinih roditelja ne prolazi: Ispratili su je u diskoteku pre 8 godina, nikad se nije vratila

Šestoro mladih nastradalo je 1. aprila 2012. godine od posledica gušenja prilikom požara u diskoteci

  • 5
Tragedija u

Foto: Privatna arhiva

"Sve nam je teže, kao da se juče dogodilo. Svaki dan smo išli na groblje, ali sada ni to ne možemo..." Ovako za "Telegraf" priča Branko Miladinović, otac Tamare Miladinović (25), mlade novinarke koja je tragično nastradala u požaru u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu.

Požar u Diskoteci Kontrast, Novi Sad

Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (26), Marina Aničić (25), Renato Vuković (21), Zoran Ignjatović (28) i Marko Pavlović (29), šest mladih duša koje su izgubile živote pre tačno osam godina u jednoj od najvećih tragedija Novog Sada. Tog 1. aprila 2012. godine, u "Kontrastu", u kojem je u tom trenutku bilo više od 300 ljudi, izbio je požar oko 2 sata posle ponoći. U tom trenutku svi posetioci pohrlili su u spas kroz jedna jedina, ulazna vrata. Njih šestoro, pokušalo je da se spase u jednom od toaleta diskoteke, odakle, od posledica gušenja dimom, nikada nisu izašli.

Dve godine nakon tragedije, na ukupno 30 godina zatvora osuđeni su vlasnik diskoteke Alojz Ganić, zakupci Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga. Ganić je osuđen na pet, Stanišić na devet, Ratković na sedam i Papuga na devet godina zatvora. Svi inspektori protiv kojih je pokrenut postupak oslobođeni su od optužbi za zloupotrebu položaja.

"Majčinska bol nikada ne prolazi"

 

Porodica je juče obavestila javnost da nisu fizički u mogućnosti da, kako su napisali, svoju bol i tugu podele sa svima onima koji su im godinama bili podrška.

U emotivnom dopisu medijima, majka nastradale Tamare, Desa Miladinović kaže da je "tada, kao i danas, govorila da je život prepun tuge, da postoji jedna bol, "majčinska" - jedina bol koja nikada ne prolazi.

Tragedija u

Foto: Privatna arhiva

- Govorila sam, da niko nema pravo, da svojim nesavesnim, neodgovornim ponašanjem, činjenjem i nečinjenjem ugrožava tuđe živote. Da je pravda dostižna, ma kako je ko zvao „Božija pravda“ ili „Zakon prirode“. Da se probude i progledaju svi oni koji misle, da se bol i tuga dešava nekom drugom a nikada njima samima. Tada su roditelji ostali usamljeni u svojoj boli i borbi za pravdu od onih koji su za tu pravdu bili zaduženi. Mnogi su ostali nemi i ušuškani u svom konfornom životu. Nepravda, nesolidarnost, pohlepa, bahatost, samoživost, egoizam, neodgovorno ponašanje prema svemu i svačemu vraća se kao bumerang čitavom čovečanstvu - stoji u dopisu koji je potpisala Desa Miladinović.

Kako je dodala, želi da veruje da će 'ova opomena probuditi čoveka u ljudima, da nikada niko „nedao Bog“ neće proživljavati bol jedne majke', kao i 'da će doći vreme preispitivanja i da se konačno mora odvojiti „kukolj od žita“'.

- Svima Vama celokupnom Narodu, želim danas dobro zdravlje i da prođu sve ove teškoće koje su nas snašle. Čuvajte sebe, svoje porodice, komšije, prijatelje i sve one ljude koji se danas ugrožavajući svoje živote bore za Vaše. Nijedno bogatstvo ovog sveta, ništa ovozemaljsko, ne znači ništa bez svog deteta. Dala bih sve na ovom svetu da imam jedan šator, parče hleba i zagrljaj moje voljene ćerke - napisala je Tamarina majka.

"Nastavljamo borbu za istinu"

 

Branko Miladinović dodaje za "Telegraf" da će se i dalje boriti za istinu. Miladinović se godinama bori za uvođenje regulatornog tela koje će kontrolisati rad tužilaca i sudija. On kaže da je akcija koju vode osmu godinu došla u skupštinske okvire, a da predlogom Zakona o republičkoj nezavisnoj narodnoj pravosudnoj agenciji želi da "omogući narodu da dođe do pravde".

On dodaje da će komemoraciju žrtvama iz "Kontrasta", kao i još 18 nastradalih u ugostiteljskim objektima u Novom Sadu prethodnih godina, obeležiti kada se situacija u zemlji smiri.

Video: Zašto je požar u voždovačkom soliteru bio toliko strašan?

(Miroslava Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    1. april 2020 | 09:46

    Strasno, secam se ovog slucaja kao da je juce bilo!

  • Sara

    1. april 2020 | 10:36

    Sjecam se slucaja. Uzas. Saucesce porodici. Ljepotice, spavaj svoj san. Amin

  • Ivan

    1. april 2020 | 10:46

    Žao mi devojke ali nikad neću skapirati što ih privlače diskoteke ja nikad nisam išao niti me je privlačilo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA