≫ 

Vladika Milutin, koji je bio pozitivan na korona virus, biće sahranjen u sredu bez prisustva vernika

Njegovo preosveštenstvo biti sahranjeno u porti valjevskog Hrama

  • 3
Episkop valjevski Milutin Printskrin: Youtube/Богољубље

Vladika Milutin će biti sahranjen u sredu u porti Hrama Vaskrsenja, ali bez prisustva vernika zbog zabrane okupljanja. Episkop valjevski Milutin, preminuo je u noći između nedelje i ponedeljka u bolnici "Dragiša Mišović" gde je bio na lečenju od korona virusa.

Vest o njegovoj smrti ozbiljno je potresla vernike valjevske eparhije ali Vlladika će biti sahranjen bez prisustva vernika, prenosi Vamedia informaciju od izvora u samoj Eparhiji.

Isti izvori navode da će njegovo preosveštenstvo biti sahranjeno u porti valjevskog Hrama u sredu, a da će sahrani prisustvovati dva arhijereja, jedan đakon i dva sveštenika.

Razlog za ovakvu odluku je poštovanje zabrane okupljanja, kako se navodi vladika je bio jedan od prvih visokih sveštenika koji je izdao naredbu sveštenstvu na području eparhije da se ne vrši osvećenje uskršnje vodice kako bi se smanjio kontakt izmedju građana, a ispoštovale mere zabrane kretanja i okupljanja.

Na sahrani Vladike Milutina pet prisutnih lica ponaosob će imati manje od 65 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA