≫ 

Šta su sve krali Srbi tokom policijskog časa? Televizor, čokolade, kablove, suhomesnate proizvode...

Policija je prethodnih dana hapsila ljude zbog neobičnih krađa

  • 24

Televizor, čokolade, alkohol, kablovi i suhomesnati proizvodi...ovo su samo neke od stvari koje su lopovi u našoj zemlji u proteklih desetak dana i to prilikom policijskog časa ukrali ili pokušali da ukradu, nakon čega su i uhvaćeni.

Vanredno stanje u državi, pa čak ni policijski čas, nisu omeli lopove da izađu iz svojih kuća i počine krađe. Prema događajima iz prethodnih dana koji su u nastavku, primetno je da je uglavnom reč o provalama u prodavnice i pumpe, kao obijanja automobila na parkingu. U nekim slučajevima novčane ili kazne zatvora odmah su izrečene.

Obijanje automobila

 

Razbijena, kola, vandalizam, krađa, obijanje, razbijanje automobila

Foto: Shutterstock

Poslednji slučaj krađe tokom zabrane kretanja, dogodio se sinoć u Nišu, kada je, kako sumnja, D.B. (42) iz okoline ovog grada u vreme policijskog časa obio automobil marke "mercedes" u naselju Pantelej i iz njega ukrao CD plejer. Građani su prijavili policiji da su uočili čoveka na ulici oko 2.30 časova kako pokušava da uđe u jedan automobil na ulici. Po dolasku na lice mesta, međutim, nije zatečen, ali su policajci uočili da se u jednom „golfu“ bez registarskih tablica nalazi muškarac sa kapuljačom na glavi, hirurškom maskom i rukavicama na rukama i rancem na leđima. Ispostavilo se da je on obio „mercedes“ kako bi iz njega ukrao CD plejer, pa je priveden. Zbog kršenja zabrane kretanja posle 20 časova, kažnjen je prekršajno odmah sa 140.000 dinara, a ne gine mu i krivična zbog teške krađe, piše "Blic".

Video: Kolima probili zid menjačnice u Novom Sadu, odneli sef, ali su brzo uhapšeni

Deset dana ranije, dogodio se identičan slučaj u Velikom Gradištu. Naime, A.S. iz okoline Velikog Gradišta uhapšen je u večernjim satima dok je iz otključanog automobila "reno laguna" parkiranog na ulici, pokušao da ukrade CD plejer. On je, kako je saopšteno, osuđen na godinu dana kućnog zatvora.

Obijanje automobila tokom noći dogodilo se i u Pećincima. Četvorica mladića sumnjiče se da su u toku zabrane kretanja, iz jednog "renoa" ukrali rezervni točak i alat i pokušali da svojim automobilom "alfa romeo" pobegnu policiji. Prilikom kontrole, utvrđeno je da zadnja registarska tablica ne pripada tom automobilu, navodi se u saopštenju i dodaje da su ukradeni predmeti pronađeni i vraćeni vlasniku. Ovi mladići se sumnjiče da su izvršili krivična dela teška krađa, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti i posebni slučajevi falsifikovanja službene isprave. Zbog kršenja policijskog časa, osumnjičeni su privedeni prekršajnom sudiji, koji je dvojici punoletnih mladića izrekao novčane kazne od 50.000 dinara, a dvojici maloletnika upozorenje.

Provale u radnje

 

Pljačkaš, lopov

Foto: Shutterstock

Pre oko nedelju dana u Sremskoj Mitrovici dvojica mladića starosti 18 i 25 godina su, kako se sumnja, pokušali da opljačkaju prodavnicu, prethodno ciglom razbivši izlog i to za vreme policijskog časa. Mladići su "zaradili" krivičnu prijavu.

U Novom Pazaru je takođe zabeležen obijanje lokala i pokušaj krađe tokom policijskog časa. F.K.(36) i E.H.(38) iz tog grada uhapšeni su zbog sumnje da su razbili vrata na jednom lokalu i iz njega ukrali dva LCD televizora. Policija je saopštila da je prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi F.K. pronađena manja količinu heroina, dok je u prostorijama E.H. pronađeno nekoliko tableta koje se nalaze na spisku psihoaktivnih supstanci. Zbog kršenja mere zabrane kretanja, u periodu od 17 časova popodne do pet ujutru, protiv njih su podnete prekršajne prijave.

U Beogradu je pre nekoliko večeri policija imala dva slučaja krađe iz lokala i tom prilikom uhapsila tri osobe. Naime, u prvoj akciji, uhapšeni su  K. K. (26) i I. M. (26), zbog sumnje da su tokom trajanja zabrane kretanja, sekirom razvalili vrata jedne trgovinske radnje iz koje su ukrali više flaša alkoholnih pića. U drugoj akciji uhapšen je i D. S. (18), osumnjičenog da je razvalio vrata na jednom kiosku iz koga je ukrao različite vrste čokolada. I njima sledi krivična prijava.

U Beogradu se, prema pisanju "Pinka", dogodilo i obijanje benzinske pumpe. Prema pisanju ovog medija, mladić (18) je, kako se sumnja obio pumpu na Paliluli, a uhvaćen je tokom krađe robe, nakon čega je  i uhapšen. Protiv njega je podneta je i krivična prijava u redovnom postupku zbog nepoštovanja policijskog časa.

Kako krade piće ispred jedne prodavnice, zatečen je i jedan tridesetogodišnjak u Kruševcu. Osim za krađu, sledi mu krivična prijava i za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Zbog pokušaja pljačke protiv dvojice Piroćanaca policija je podnela krivične prijave, a kako su pljačku pokušali u vreme policijskog časa, Prekršajni sud ih je i za to kaznio sa po 50.000 dinara. Maloletnik, 16-godišnjak i 3 godine stariji Piroćanac terete se da su učinili krivično delo teška krađa u pokušaju, a kako su tada rekli u policiji, pokušali su da provale u jednu od prodavnica u gradu. Međutim, tu nije kraj njihovim mukama, kako su pokušali pljačku u vreme zabrane kretanja, sudija Prekršajnog suda u Pirotu izrekao im je i novčane kazne od po 50.000 dinara.

Kradu i iz kuća, preduzeća...

 

Lopov, provalnik

Foto-ilustracija: Pixabay

U Velikom Gradištu zabeležen je slučaj krađe suhomesnatih proizvoda iz jedne porodične kuće. Naime, jedan muškarac (27) sumnjiči se da je za vreme zabrane kretanja na javnom mestu, iz jedne porodične kuće ukrao veću količinu suhomesnatih proizvoda. Sudija za prekršajni postupak izrekao mu je novčanu kaznu koja je preinačena na 50 dana zatvora.

Pokušaj krađe kablova iz jednog preduzeća prilikom zabrane kretanja dogodio se u Kostolcu, za šta su osumnjičeni mladić i devojka starosti 24 i 22 godine iz Požarevca. Sudija za prekršajni postupak izrekao im je novčane kazne, koja je mladiću preinačena u zatvorsku kaznu u trajanju od 50 dana.

Video: Vučić: Molim ljude da ne kradu sapune

(M.Z.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA