≫ 

Zemunac doputovao iz Trebinja, pa umesto da bude u izolaciji, seo u auto i otišao u Mionicu

M. M. se u zemlju vratio 15. marta, tvrdi da nije dobio rešenje o meri samoizolacije

  • 4
Saobra'ajna policija, Beograd, Vanredno stanje, Srbija Foto: Tanjug/Dragan Kujundić

Treće osnovno javno tužilaštvo odredilo je zadržavanje dvojici muškaraca iz Beograda zbog kršenja mere samoizolacije, saznaje "Telegraf".

Obojica muškaraca terete se da su prekršili meru samoizolacije koja je nedavno produžena sa 14 na 28 dana, radi sprečavanja širenja korona virusa.

Kako saznajemo, M. M. (45), nije zatečen na svojoj adresi u Zemunu 1. aprila, već je bio u Mionici. Prema rečima našeg izvora, on je na saslušanju u tužilaštvu rekao da nije ni dobio rešenje o meri izolacije po povratku u zemlju 15. marta.

- M. M. je rekao da je 15. marta došao u Srbiju iz Trebinja preko graničnog prelaza Kotroman. Rekao je da mu niko nikada od policijskih službenika nije izričito rekao da mora da sedi kod kuće. Potvrdio je da je 1. aprila otišao u Mionicu i rekao da nikoga nije pozvao da pita jel sme da ode iz Zemuna, a smatrao je da ne treba jer nije dobio rešenje o samoizolaciji. To što je prešao kolima 100 kilometara i  što nije proverio da li sme da ide iz stana, naveo je kao svoju jedinu grešku -  kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Drugi je  M. K. (37) kojeg su, prema našim informacijama, policajci zatekli juče oko 15.30 sati na ulici, kada je parkirao auto. Prema rečima našeg izvora, on je u tužilaštvu rekao da je iz Francuske u Srbiju ušao 13. marta, preko Horgoša.

- On je rekao da mu niko iz policije ili bilo koje druge institucije nije rekao da mu se produžava samoizolacije za jos 14 dana, niti kada mu tih drugih 14 dana ističe.  Rekao je da je juče otišao je do firme kako bi potpisao neka dokumenta i kako bi otišao na testiranje u bolnicu, međutim kasnije mu je javljeno da mu se testiranje odlaze. M. K. je rekao i da je prvih 14 dana sedeo kod kuće, da svoj stan nije napustio iz hira i nije želeo ovo da inicira - dodaje naš izvor.

Obojici se na teret stavlja krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima.

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iii

    3. april 2020 | 14:02

    Pa cija je sad greska, zasto mu nisu dali napismeno ?

  • CHE

    3. april 2020 | 16:25

    Pa sto svima u kucnoj izolaciji ne stave nanogicu?!

  • Sasa123

    3. april 2020 | 18:42

    Mojim priljateljima koji su ušli u Srbiju 14 marta na Kelebiji je receno usmeno bez ikakog papira da moraju 14 dana da provedu u samoizolaciji policija ih obilazi i zove tel

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA