≫ 

Smrt na punom splavu u Jabuci tokom policijskog časa: Posvađali se, pa uboli muškarca

D. T. ( 21) sumnjiči se da je ubo M. V. (31) u stomak, od čega je on na licu mesta preminuo, a M.P. (45) da mu je u tome pomogao. Određen im je pritvor

  • 13
Nož, ubica, ubistvo

Foto ilustracija: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Pančevu pokrenulo je istragu protiv D.T. (21) i M.P. (45) iz Jabuke, koji su uhapšeni u petak zbog sumnje da su nakon svađe, uboli nožem u stomak M. V. (31), koji je od posledica na licu mesta preminuo. Njima je nakon saslušanja određen pritvor.

Kako "Telegraf" saznaje, do svađe je došlo na jednom splavu i to u vreme policijskog časa, a osim trojice muškaraca na splavu je u vreme kada kretanje i okupljanje ljudi nije dozvoljeno, bilo još ljudi. Njih dvojica uhapšeni su u petak, a saslušani su juče u tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv lica D.T.(21.) i M.P. (45) obojica iz Jabuke, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, za koje je propisana kazna  zatvora od 5 do 15 godina, navodi se usaopštenju ovog tužilaštva.

- Osumnjičenom D.T. se stavlja na teret da je dana 03.04.2020.godine oko 21,00 časa u Jabuci, lišio života sada pokojnog oštećenog M.V. (31.) tako što mu je nakon svađe zadao jedan ubod nožem u predelu stomaka i time mu naneo tešku telesnu povredu opasnu po život od koje je oštećeni na licu mesta preminuo, dok se osumnjičenom M.P. stavlja na teret da mu je u tome pomogao - navodi se saopštenju VJT u Pančevu.

Iz tužilaštva navode da je osumnjičenima nakon saslušanja Viši sud u Pančevu odredio pritvor iz sledećih razloga: kako boravkom na slobodi ne bi ometali postupak uticanjem na više svedoka očevidaca ovog događaja koje je tokom istrage neophodno ispitati, kao i zbog toga što im se na teret stavlja krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Video: Policija oborila starca koji je prekršio izolaciju, hteli da hapse ženu zbog protesta

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk Vučko

    6. april 2020 | 11:53

    Pun splav u vreme policijskog časa i nesmetano radi... Neko se lepo ogradio...

  • Tina

    6. april 2020 | 11:40

    Pet do petnaest godina za svirepo ubistvo!? Pa dodajte im i to sto su prekrsili policijski cas kad je nas zakon toliko milosrdan prema ubicama.

  • Kris

    6. april 2020 | 12:30

    Nerazumem.... U policiskom casu radi splav... I gazdu kazniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA