≫ 

Incidenti sa migrantima u Obrenovcu: Digli pobunu jer ne smeju da izađu napolje, nervoza zbog korone

Nezadovoljstvo kod migranata u Obrenovcu dovelo do pobune. Osim toga, Obrenovčanin N.K. uhapšen jer je pozivao na obračun sa migrantima u ovom centru

  • 30
Migranti, Prihvatni Centar Obrenovac, Kriket

Foto: Nikola Tomić

Prethodnih dana dogodila su se dva incidenta koja imaju veze sa migrantima koji su smešteni u Prihvatnom centru u Obrenovcu. Kako "Telegraf" saznaje, nekoliko migranata juče je izazvalo nemire,  jer su nezadovoljni što ne smeju da izađu iz ovog centra. Osim toga, uhapšen je Obrenovčanin N.K. , jer je pozivao na obračun sa migrantima u ovoj kasarni.

Do incidenta među migrantima u centru došlo je sin0ć.

- Jedan broj migranata je izazvao nemire u centru, koje je prouzrokovala njihova nervoza i  kako su navodno rekli, nezadovoljstvo što su dugo zatvoreni - kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Tim povodom u 17 časova gost u emisiji "Obrenovac danas" biće član Veća Gradske opštine Obrenovac Aleksandar Pantelić, preneo je RTV MAG.

Inače, uredbom Vlade Srbije nakon proglašenja vanrednog stanja, migranti i izbeglice ne mogu da napuštaju migrantske centre, osim u izuzetnim slučajevima.

Kako saznajemo, policija je intervenisala i preduzela sve mere da se situacija u kasarni smiri. Prema rečima našeg izvora, situacija je stavljena pod kontrolu.

Osim toga, prema pisanju RTV MAG, muškarac N. K. uhapšen je jer je pozivao na obračun sa migrantima koji su smešteni u ovom centru, da bi se ubrzo saznalo da je u centru došlo do sukoba među migratima.

Muškarac N. K. uhapšen je u Obrenovcu zbog krivičnog dela rasne i druge diskriminacije.

Kako nezvanično saznaje ovaj medij, on je pozivao na obračun sa migrantima koji se nalaze u kasarni u Obrenovcu. Reagovalo je više javno tužilaštvo i policija, priveden je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Video: Migranti pravili kućnu žurku u vikendici kod Šida: Napili se i spavali sve dok ih gazda nije zatekao

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nels

    6. april 2020 | 15:03

    Zasto je nas gradjanin uhapsen? Zbog rasizma i izazivanja nereda! A zasto nisu migranti uhapseni zbog izazivanja nereda a jesu ga izazvali,zasto? Da li je moguce da se migranti stite u toj meri?! I gde ce oni koj moj?! Mi svi zakljucani u kucu i ne setamo a vidi njih,oni bi da setaju!!!!! Ma jel???? Ma bre sve to sa bodljikavu zicu zatvori! Doslo iz pi...materinu pa ce ovde da trazi neka prava! Nisu zadovoljni sto su zatvoreni!!!???? A cela Srbija puca od srece sto mora da sedi kuci! I bas da cujem u 17h sta ce taj gospodin da kaze o gospodi migrantima! Ja se izvinjavam migrantima sto su uznemireni....ajmo svi da im se izvinimo.... Pocinjete stvarno da me nervirate! Ma kako je bre tim ljudima u Obrenovcu s njima???!!!! Njima lepo da strahuju svaki dan od njih! I samo ako ima neko da mi objasni jer sam glup, zasto medju migrantima nema zene i dece??????!!!! Zasto???!!! Kako porodica bezi od rata a ovde sve neki mladici dosli, nigde ni staro,ni zene,ni deca! Pa kad su nase izbeglicke kolone bezale od rata mogli ste bar da vidite hiljade slika ucveljene dece na traktorima! A sta je ovo? Neka me bese nasred trga, imam pravo da mislim....a mislim da ovde nam nisu potrebni! I objavite mi komentar vec jednom!!!!

  • Bojan

    6. april 2020 | 15:59

    Pustaj bre ODMAH naseg coveka!!!

  • Vukodlak

    6. april 2020 | 16:53

    Srbija je,jedina zemlja na svetu, u kojoj, svi drugi imaju vece pravo, od srba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA