≫ 

Troje krenulo na Kosovo na sahranu člana familije tokom policijskog časa, zaustavljeni su i kažnjeni

Tokom proteklog vikenda, Prekršajni sud u Vranju je postupao po zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka u 19 slučajeva, podnetih od strane Policijske uprave, kaže za OK Radio predsednik suda, Dragan Stanković.

  • 1
Sudija Foto-ilustracija: Shutterstock

Tokom proteklog vikenda, Prekršajni sud u Vranju je postupao po zahtevima za pokretanje prekršajnog postupka u 19 slučajeva, podnetih od strane Policijske uprave, kaže za OK Radio predsednik suda, Dragan Stanković.

Iako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović jutros izjavio kako su Vranjanci tokom proteklog vikenda bili među najdisciplinovanijima u Srbiji, bilo je dosta posla za policiju i Prekršajni sud, piše ovaj portal.

Meru zabrane kretanja na javnom mestu za starije od 65 godina, prekršilo je pet građana i oni su kažnjeni novčanom kaznom od po 50.000 dinara. Kršenje mere zabrane kretanja u periodu od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru utvrđeno je u još 14 slučajeva.

Kako navodi Dragan Stanković, novčanim kaznama od po 50.000 dinara sankcionisano je ukupno 11 lica sa područja Vranja, dva iz Bujanovca, dva iz Vladičinog Hana i jedna osoba iz Surdulice.

Takođe, kažnjena su i tri lica sa područja Smedereva. Kako OK Radio nezvanično saznaje, oni su krenuli na Kosovo na sahranu jednog od članova familije, kada su zaustavljeni na ulazu u Bujanovac i potom kažnjeni.

Tokom proteklog vikenda, po prvi put je primenjena mera zabrane kretanja od 13 sati u subotu pa sve do 5 časova ujutru u ponedeljak.

Video: Policija pojačano kontroliše autorizaciju kretanja za vreme trajanja policijskog časa ovog vikenda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VR

    6. april 2020 | 17:26

    Da su prekršili to je tačno ali tako oštre kazne su nekoliko puta veće od onih u EU za isto delo,i previše je prinude i to stvara revolt ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA