≫ 

Masovna tuča u kasarni u Obrenovcu: Vojska i policija razdvajale migrante

Vojne i policijske snage nadalje će obezbeđivati mir u objektu

  • 11
Migranti, Prihvatni Centar Obrenovac, Kriket

Migranti u Prihvatnom centru u Obrenovcu, leto 2019. / Foto: Nikola Tomić

U kasarni u Obrenovcu u kojoj su smešteni migranti došlo je do masovne tuče, zbog čega su na lice mesta izašli pripadnici vojske i policije, piše "Blic".

- Sve je krenulo od naizgled bezazlene svađe, a pretvorilo se u masovnu tuču. Sve su izlomili, a neki su uspeli i da napuste centar. Međutim, ubrzo su svi vraćeni. Napali su i ljude iz Komeserijata za izbeglice - kaže izvor “Blica” iz bezbednosnih struktura.

Odmah po dobijanju informacije o incidentu u nedelju uveče, jake snage vojske i policije uputile su se u Obrenovac i u narednom periodu one će biti zadužene za čuvanje reda u objektu.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je za “Blic” da je do tuče više grupa migranata došlo zbog međusobnog optuživanja za krađu ličnih stvari.

Vladimir Rebić, policajci

Direktor policije Rebić / Foto: MUP

- Stanje u prihvatnom centru je nakon brzog pojavljivanja pripadnika policije stavljeno pod kontrolu i vrlo brzo je uspostavljen javni red i mir. Danas je u toku utvrđivanje identiteta lica koja su učestvovala u neredima, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu i u prisustvu lica iz Komesarijata za izbeglice radi se i na pronalasku izvršilaca nasilja, predmeta krivičnih dela, kao i predmeta podobnih za izvršenje krivičnih dela - kazao je Rebić.

Video: Obrenovac preplavljen migrantima

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • To je

    6. april 2020 | 22:58

    Bilo pre tri dana, zašto tek sada pišete o tome, zašto i do kada će ti ljudi biti TU, i šta nameravate s njima pošto dalje neće moći...??!

  • Sexo

    6. april 2020 | 22:42

    Gledajuci ovu sliku migranata u Obrenovcu prije bih rekao da su vojnici u civilu koji se ne boje rata vec neko ko bjezi od istog.

  • Dr. za rock and roll

    7. april 2020 | 08:27

    Izudaras ih pendrekom i mirni su nece smeti nista vise.... Sve dok im se kao postuju neka prava prave se frajeri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA